Engelli çalıştır 150 bin TL hibeyi kap

29 Nisan 2013 18:26

İŞKUR ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün engellilere istihdam oluşturulması için başlattığı proje kapsamında, korumalı iş yerlerine kuruluş sermayesi olarak 150 bin TL’ye kadar hibe verilecek.

Korumalı işyerleri Projesi işgücü piyasasında normal şartlar altında çalışma imkanı kısıtlı olan engelliler için istihdam oluşturulmasını, engellilere mesleki rehabilitasyon imkanı veren işletmelerin sayısının ve etkinliklerinin artırılmasını, engellilerin haklarını savunan sosyal tarafların desteklenmesini ve engelli istihdamının altyapısının geliştirmesini amaçlıyor. Bunun için kurulacak korumalı işyerlerine kuruluş sermayesi olarak 150 bin TL’ye kadar destek verilecek. Kuruluş tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde ödenecek hibeler, engelli çalıştırmayan işverenlerden kesilen cezaların oluşturduğu Ceza Paraları Fonu’ndan karşılanacak. Korumalı işyerinin kuruluşu için gerekli makine, donanım, demirbaş ve sarf malzemesi giderleri karşılanacak ancak üretim için gerekli hammaddeyle yarı mamul alımı desteklenmeyecek. Proje faydalanıcısı, korumalı işyerinin toplam kuruluş sermayesinin en az yüzde 40’ını kendisi temin edecek.

ISPARTA’DA DA UYGULAMAK İSTİYORUZ

Bakanlığın ‘’İstihdamda engel yok’’ diyerek yeni bir proje geliştirdiğini kaydeden Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, ‘’Engelli vatandaşlarımızı bu proje kapsamında istihdam etmeyi planlıyoruz. Konuyla ilgili ilk kabuller ilimizde 25 Mart’a kadar yapıldı. Hali hazırdaki mevcut işletmelerin personellerinden engelli çalıştırmaları durumunda Bakanlığımız tarafından bunların sigorta ve maaşlarının karşılanması öngörülüyor. Ya da yeni işletme açacak olanların engelli istihdam etmesi durumunda hibe teşvikleri içeren bir proje. Bu projeyle ilgilenenleri müdürlüğümüze gelmeleri halinde bilgilendireceğiz. Isparta’da bu projenin yapılmasını arzu ediyoruz. Engelli çalıştıracağınızı taahhüt ettiğinizde maaşı ve sigortasını bakanlık ödüyor’’ dedi.

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...