Yalvaç’ın lezzetleri Ankara’ya taşındı

29 Nisan 2013 18:49

Yalvaçlılar Derneği düzenlediği kahvaltıda Ankara’da yaşayan Yalvaçlıları bir araya getirdi. Ankara’da yaşayan Yalvaçlılar bu etkinlikte hasret giderdi. Yalvaçlılar Derneği birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yalvaç’ın lezzetlerinden olan hamursuz, Yalvaç ekmeği, saç böreği eşliğinde yapılan kahvaltıya Yalvaçlılar yoğun katılım gösterdi. Dernek Başkanı Halis Tuna yaptığı konuşmada; “Yalvaçlıların Ankara’da birlik ve beraberlik içinde olması gurur vericidir, bundan sonra daha katılımcı olarak bu tarz etkinliklerde daha kalabalık şekilde bir araya geleceğiz, Ankara’da yaşayan her Yalvaçlı hemşerimize ulaşmak için çalışıyoruz. Derneğimize büyük destekler veren Yalvaç aşığı rahmetli Selahattin Yakupoğlu’nu da rahmetle anıyoruz. Derneğimize maddi ve manevi desteğini sürdüren İş adamı Vedat Yakupoğlu’na da tüm hemşerilerimiz adına teşekkürlerimi sunarım.”dedi.

İş adamı Vedat Yakupoğlu’da hemşerilerine seslenerek; “Yalvaçlılar derneğine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dernek yönetimine bizi hemşerilerimiz ile bir araya getirdiği için teşekkür ederim, biz maddi destek veriyoruz ama bu etkinliğin yükü dernek yönetimindedir” dedi.

Yalvaçtan hamursuz, börek, yalvaç ekmeği getirerek kahvaltıya katkıda bulunan Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram Ankara’daki Yalvaçlılar ile uzun uzun sohbet etti ve fikir alışverişinde bulundu. Başkan Tekin Bayram konuşmasında; “Yalvaçlı olmaktan gurur duyuyorum, sizlerle biraya geldiğim için çok mutluyum, dernek yönetimine bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim. 5000 yıllık tarihi olan bir şehre sahibiz ve bunun kıymetini bilmeliyiz.” dedi.

Kahvaltıya Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de katıldı. Milletvekili Öner; “Yalvaçlılar hem sıcakkanlıdır hem de müteşebbistir” dedi.

Dernek Başkanı Halis Tuna, Belediye Başkanı Tekin Bayram, İşadamı Vedat Yakupoğlu kahvaltıya katılanlar ile tek tek ilgilendi. Ankara’da yaşayan Yalvaçlılar hasret oldukları lezzetlerle buluştu ve birbirleri ile hasret giderdi.

 

Bu haber 887 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...