“Tüm sefer yapan araçları anında takip edebiliyoruz”

29 Nisan 2013 18:54

Isparta Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Toplu Taşıma Ulaşım Denetim Birimi sayesinde, Özel Halk Otobüsleri’nin seferlerini anında ve geriye dönük olarak izleyebiliyor. Kurulan Araç Takip Sistemi Odası’nda halk otobüslerinin hangi durakta, saat kaçta ve kaç km hızla ilerlediğini takip eden Isparta Belediyesi, halkın şikâyetlerini de anında değerlendirme fırsatı buluyor. Yine halk otobüsleri için yapılan şikâyetlerin, araç içi kameraları inceleniyor ve buna göre herhangi bir kusur olup, olmadığı değerlendiriliyor ve buna uygun olarak da gerekli yaptırımlar uygulanıyor.

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Toplu Taşıma Ulaşım Denetim Birimi Araç Takip Sistemi Odası’nda incelemelerde bulunan ve sistemle ilgili olarak yetkililerden bilgiler alan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Tüm sefer yapan araçları anında takip edebiliyoruz. Yine araçların geriye dönük güzergâh ve video kayıtlarını inceleyebiliyoruz” dedi.

Kontrol açısından gözden kaçacak hiçbir konunun kalmadığını ifade eden Başkan Günaydın, bu noktada Zabıta Müdürlüğü’nde 3 deneyimli personelin görev yaptığını dile getirdi. Günaydın, “Tüm araçlarımızı hangi yerde, hangi km ile seyir halinde olduklarını plakaları ile takip edebiliyoruz. Yine her hangi bir tatsız olay yaşanması durumunda araçların video kayıtlarını izleyip değerlendiriyoruz. Bu sistemin aynısı şu anda halk otobüsleri işletmemizde de bulunuyor. Bu odamız adeta bir hakikat ekranı haline geldi. Kimin haklı, kimin haksız olduğu değerlendiriliyor. Halk otobüslerimizi de yenilettik ve 23 adet daha otobüsümüz en kısa zamanda gelmiş olacak. Yeni araçlar, yeni sistemle Isparta’ya en nezaketli bir hizmet sürecine girilmiştir. Bu süreci sağlamak için bu çalışmaları yapmak zorundaydık. Bundan sonra kimsenin hata yapma şansı yok. Tek bir yol var, sistemli bir şekilde, kilometreye, insanlığa kısacası her şeye uygun bir davranış içerisinde bulunmak” şeklinde konuştu.

Halk Otobüsleri İşletmesi ile ilgili olarak yeni yönetmenliğin de birkaç ay önce hazırlandığını dile getiren Başkan Günaydın,  “Halk Otobüsleri işletmemizde tüm kurallara riayet etmeye başladı. Isparta’da hizmet ve kalite açısından son zamanlarda bir yükselişin olduğu kanaatindeyim. Yine birkaç ay içerisinde de bu hizmet zirveye ulaşacak. Bu zirveye de bu sistemlerle ulaşmış oluyoruz. Birkaç ay içerisinde de ülkemizdeki en iyi otobüs işletmeciliğinin şehrimizde olacağına da inanıyorum. Bu sistemimizin, saygın ve kaliteli hizmetlerin Isparta’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...