Isparta ve Uşak Musiki Derneklerinden birlikte konser

29 Nisan 2013 18:57

Isparta ve Uşak Musiki Dernekleri 27 Nisan Cumartesi akşamı Kültür Sarayı salonunda muhteşem bir konser verdiler. Geçen yıl Uşak’ta gerçekleşen birlikte konser etkinliğinin ikinci ayağı, dün gece ilimizde idi. Çok yoğun bir izleyici kitlesinin beğeniyle izlediği konserin 1. Bölümünde sahne alan Isparta Musiki Derneği Uşak ve Muhayyerkürdi makamında eserler sergiledi. Solistler Nur Artan ve Hakkı Bıtrak seyirciyi yine büyülediler.

Programın 2. Bölümünde sahne alan Şef Murat Şahintürk Yönetimindeki Uşak Musiki Derneği ise Türk Müziğinin çeşitli makamlarında 12 güzel eser sergiledi.

Programın sonunda iki kardeş derneğin koristleri birlikte sahne alarak ‘Eski Dostlar ‘ isimli şarkıyı seslendirdiler. Gecenin sonunda Isparta Musiki Derneği Başkanı Nazmi Süldür ve Uşak Musiki Derneği Başkanı Koray Atak’ın karşılıklı plaket takdimleri gerçekleşti.

İki kardeş dernek konser sonrası Teras Parkta birlikte çay ve çorba faslı ile günün yorgunluğunu bir nebze olsun attılar.

Bu gecenin bir diğer önemi ise Isparta Musiki Derneğinin  Kurucu üyesi ve aynı zamanda 32 yıldır da Şefliğini yapan Av. Çetin Aköz’ün Jübile gecesi olmasıydı. Geceye ayrıca kurucu üyelerden Av. Güngör Çakmakçı ud’u ile, Birsen Demiray’da Piyanosu ile renk kattılar.

Dernek Başkanı Nazmi Süldür; önümüzdeki dönemden itibaren Derneğin yeni şefi olarak SDÜ. Türk Musikisi Öğretim Görevlisi Erdoğan Ateş’in hizmet vereceğini belirtti.

 

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...