“Isparta hakkında en az 10 dakika konuşabilin”

29 Nisan 2013 19:03

ITSO Başkan Adayı Eyup Avcular, ITSO’da görev alacak arkadaşların en az 10 dakika Isparta hakkında konuşabilmeleri gerektiğini belirtti. Avcular, önceliklerinin şahsi menfaatlerin geri plana itilip Isparta menfaatlerinde birleşmek, birleştirmek olacağını ifade etti.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkan Adayı Eyup Avcular, Isparta’nın siyasi çekişmelere kurban edilmemesi gerektiğine işaret etti. Avcular, “Doğu illerindeki çalışmalara baktığımızda Ankara’ya iletilmesi gereken taleplerin iktidar partisi ve muhalefet partilerinin birlikte ilettiklerini görüyoruz. Milletvekilleri, Oda Başkanları, Belediye Başkanları, taleplerini birlikte anlatabiliyorlar. Biz ne yazık ki Isparta’da bu konuda hatalıyız” dedi.

SEÇİM SİSTEMİ YANLIŞ

Seçim sistemi hakkındaki eleştirilerini de açıklayan Avcular, “Biz 1 yıldır ekip olarak diyoruz ki; seçimler şahıslara endekslenmeden, gruplar bazında yapılsın. Oda başkanını, meclis başkanını, yönetimi meclis seçsin. Ama maalesef başkan adayı açıklamalarıyla bu görüşümüz bozuldu. Çeşitli ayrılıklar da bundan dolayı meydana geldi” dedi.

ISPARTA LOBİSİ İÇİN…

Avcular, sivil toplum kuruluşlarında partilerin hâkim olmasını doğru bulmadığını belirterek “Sivil toplum örgütlerinde her görüşten, her gruptan üyelerin olması böylesine önemli kurumların siyasallaşmamasını gerektiriyor. Her siyasi görüşe, her gruba aynı mesafede olmak bizim prensibimizdir. Aksi halde bir beyin fırtınası oluşması mümkün olmaz. Isparta lobisi kurulması mümkün olmaz” dedi.

Bu haber 924 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...