Isparta’nın kusurluluk ve mükemmellik haritası çıkarılıyor

29 Nisan 2013 19:06

Mimarlar Odası Türkiye’de bir ilke imza atarak kentin kusurluluk haritasını çıkaracak. “Yolumuz burada kaldırımımız nerede?” projesiyle sadece kentin kusurları değil, güzellikleri de gün yüzüne çıkarılacak.

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Mimarlar Komisyonu tarafından titizlikle yürütülen “Yolumuz burada kaldırımımız nerede?” projesiyle ilgili bilgi verdi. Kuyu, Isparta için Türkiye’ye örnek olabilecek bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek “Isparta’nın kusurluluk haritasını çıkartıyoruz. Genç mimarlar Isparta’yı tarıyor. Isparta’daki kusurlu gördükleri yapı, kaldırım yol her türlü eksiklik fotoğraflandırılıp haritasını çıkartıyoruz. Isparta’daki sıkıntılar, hatalar nedir, sembolik olarak şimdi bütün Isparta’nın taramasını yapıyoruz. Sonuçlarını kamuoyuyla da paylaşacağız” diye konuştu.

SADECE KUSUR DEĞİL GÜZELLİKLERİ DE ÇIKARILACAK

Mimarlar Odası olarak kentin sadece kusurluluk haritası değil, güzelliklerinin de gün yüzüne çıkarılacağını kaydeden Kuyu, “Bir de en iyi cepheli binalarla ilgili ödüllü yarışmamız olacak. Böylece yapılar yapılırken de ‘kimliksiz bir yapı yapmayın!’ mesajı vermeyi hedefliyoruz. Kendi mesleğimizi de eleştireceğiz yani. Bir iş yapılıyorsa kimlikli, düzgün bir iş yapılsın. ‘Isparta’da neden kimlikli bir yapı yok?’ diye tartışacağız aslında. Bir de böyle bir tarama yapıyoruz. Mükemmellik haritamız çıkacak. Ben de çok büyük bir heyecanla takip ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...