Isparta’ya 6 önemli yatırım için hibe desteği

29 Nisan 2013 19:08

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 6 projenin Isparta’da hayata geçirilmeye başlandığını belirtti. Şölen, 6 proje için 1,5 milyon TL hibe desteği verileceğini ve 53 kişinin de bu sayede istihdam edileceğini açıkladı.

Isparta’da tarım alanında yatırımlar gelmeye başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Ekonomik Yatırımlar Hibe Programı 7. etabı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanmış olan işletmelerle sözleşme imzaladıklarını açıkladı. Şölen, projelerin uygulanmaya başladığını ve söz konusu işletmelere toplam 1 milyon 446 bin TL hibe desteğinin verileceğini ve 53 kişinin bu sayede istihdam edileceğini belirtti. Şölen, yeni yatırımlarda Gelendost İlçesine iki yatırımın birden yapılacağın müjdeledi.

İŞTE YATIRIMLAR

1-Beşler Kuruyemiş tarafından Organize Sanayi Bölgesinde uygulanacak olan “Gelişmiş Teknolojik Altyapılı Beyaz Leblebi Tesisi Kurulumu Projesi”,

2-Güneykent Kozmetik tarafından Güneykent Kasabası’nda uygulanacak olan “Güneykent Gül Ürünleri İşleme Projesi”,

3-Afyon Dayanıklı Tüketim Maddeleri tarafından Büyükkabaca Kasabası’nda uygulanacak olan “Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretimi Projesi”,

4-Yakut Yumurta tarafından Yalvaç İlçesinde uygulanacak olan “Yumurta Tasnif ve Paketleme Tesisi Projesi”,

5-Onurlu Soğuk Hava tarafından Gelendost İlçesinde uygulanacak olan “Onurlu Elma Boylama Projesi”

6-Gel-Taş Gelendostlular tarafından yine Gelendost İlçesinde uygulanacak olan “Gel-Taş Elma Boylama ve Paketleme Projesi”

 

 

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...