“Isparta´nın Afet Bölgesi olması için verilen Kanun teklifine destek bekliyoruz”

10 Şubat 2022 16:21

Isparta'da yaşanan elektrik kesintisinin ardından, İYİ Parti Isparta'nın afet bölgesi ilan edilmesi için harekete geçti. Meclise bu yönde kanun teklifi verdi. Kanun teklifinin gerekçesini anlatan İYİ Parti Isparta İl başkanı Hasan Büyükçam;
“Dün İYİ Parti grubu olarak mecliste kanun teklifi verdik. Öncelikle vatandaşlarımızı şu konuda aydınlatmak istiyoruz. Elektrik kesintisinden doğan birçok vatandaşın evlerinde arızalanan cihazları, birçok işyerinin gerçekten ciddi külfet gerektiren makinaları arızalanmış durumda. Gelin gereğini yapın sonra bunu CK firmasına tahsilini yapın. En çok önemsediğimiz afet bölgesi ilan edilmesi isteğinin içerisinde yatan bir gerekçede buydu.
Sayın Süreyya Sadi Bilgiç'in afet kriz masasına ne için gelmediler, muhalefet olarak gelselerdi de doğru bilgileri alsalar tarzında bir ifadesi oldu. Doğru bilgileri verecekler miydi? Bizim elektrik direklerimiz bile sağlam dedikten sonra doğru bilgiye erişmek mümkün müydü? O yüzden belki de gidilmemiştir. Lütfen yanlış düşünülmesin. Kriz Masasına gidilmemesinin sebebi, açıkçası biz muhalefet olarak doğru bilgiye hiçbir zaman erişmedik. Hatta istediğimiz bilgilerde bize verilmedi, sürekli ötelendi. Sayın Milletvekilimizin telefonuna Enerji Bakanımız açmadı bile. Sayın Recep Özel'in de bir beyanı oldu, işte yazıklar olsun böyle muhalefete diye. Neye yazıklar olsun? CK'yı özelleştirip de alt yapısının sağlamlaştırması için erdiği iddia edildikten sonra kontrollerini yapmaya bürokratlara mı, yetkililere mi, denetimcilere mi yazıklar olsun? 20 yıldır bu ülkeyi yöneten sizsiniz, size yazıklar olsun! Afet zamanlarında birlik, beraberlik olma gerekliliğini söylediler. Gelin bu kanun teklifini İYİ Parti olarak verdik, Ispartalı olarak siz destek çıkın. Isparta'nın afet bölgesi ilan edilmesinde gelin sizlerin de çabası olsun, şimdi görelim samimiyeti. Biz bu birlik ve beraberliği sağlamak içinde biliyorsunuz dün Isparta'mızda kar yağışı söz konusu oldu. Dün akşamdan beri Belediye Meclis Üyelerimizle, İYİ Parti'nin de, AK Parti'de sahalardaydı. Gece saat 23.00'da çalışmaya başladılar, sabaha kadar çalıştılar Belediye Başkanıyla birlikte. İşte biz birlik ve beraberliğimizi gösteriyoruz. Gelin diyorum Ispartalı AK Parti Milletvekillerine bu birlik ve beraberliği Ispartalı için yapacaksanız bizim kanun teklifimizin geçmesi için çaba sarf edin.”
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1154 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...