SDÜ Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi’ne üye oldu

1 Mayıs 2013 18:17

SDÜ Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi’ne üye oldu. Türkiye'nin sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren lider hastaneleri, klinikleri, otelleri, termal tesisleri, SPA & Wellness resortleri ile turizm acentelerinin üye olduğu Konsey'de SDÜ iki üye ile temsil edilmeye başlandı.

Monako'da 38 ülkenin ve Asya Pasifik Sağlık Turizm Konseyi'nin katılması sonucu 45 ülkenin oyuyla Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Başkanı seçilen bu dönemki Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan adayı Emin Çakmak, Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanelerinin yakaladığı yüksek kalite standartları ve sağlık turizminde yaptıkları çalışmalardan dolayı yakından takip ettiklerini Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi'ne üye olmalarından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Çakmak, “Böylece Isparta da 19. sağlık şehrimiz olarak sağlık turizm tanıtım çalışmalarımıza katkı verecek ve bizler de Isparta’ya 2 sayfa ve SDÜ Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ne 4 sayfa konsey tanıtım katalogumuzda yer vererek tüm yurtdışı etkinliklerimizde Isparta’yı yeni sağlık destinasyonu olarak tanıtmış olacağız “dedi.

SEYAHAT ACENTELERİNE SAĞLIK TURİZMİ ÇAĞRISI

Dünya ve Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Türkiye’nin 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir kazanmasında sağlık turizminin önemli bir güç olduğunu belirterek tüm seyahat acentelerini sağlık turizmi yapmaya çağırdı.

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...