“Böyle Yazıldı Bir Daha Yazılmayacak” Filmine büyük ilgi

14 Mart 2022 16:59

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'mızı yazma sürecini anlatan “Böyle Yazıldı Bir Daha Yazılmayacak” belgesel filmi Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde gösterime sunuldu.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği filmin gösterimine Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, il protokol üyeleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, açılış konuşması yaptı. Rektör Diler, “O müstesna günün 101. yıldönümündeyiz. O gün bugündür bayrağımıza selam duruyor ve onun huzurunda istiklalimizin bu muhteşem destanını gururla söylüyoruz. Bugün de aynı şeyi yapmalı, onu göğsümüzü kabartarak söylemeliyiz. Ama bu kutlu güne çok yakışacak bir şey daha yapmalıyız. O marşın ruhuna girmeye çalışmalıyız. O zaman anlayacağız ki İstiklal Marşımız herhangi bir şiir değil, zengin bir değerler manzumesidir. Evet… İstiklal Marşımız, ezelden beri onsuz yaşayamadığımız istiklal ve hürriyet aşkımızın şiiridir. İstiklal Marşımız, yirminci yüzyılın ilk çeyreğinde Anadolu'nun üzerine çöken bir karabasandan eşsiz bir kahramanlıkla kurtuluşumuzun şiiridir ve bize Türk'ün ateşle imtihanını, Büyük taarruzla başlayan vatan savunmasındaki iradeyi ve iman gücünü anlatır. İstiklal Marşımız, çehresi çatılmasın diye kurban olmayı dilediğimiz bayrağımızın, nazlı hilalimizin de şiiridir ve bize karanlık günlerde dahi ümitsiz olmamak gerektiğini telkin ederek al sancağın şafaklar gibi daima dalgalanacağı müjdesini verir. İstiklal Marşımız, sadece Hakk'a tapan milletimizin, iman dolu göğsümüzün, namahrem eli değmesin diye üzerinde titrediğimiz mabetlerimizin, içinde kelime-i şehadetin de dile geldiği ve ebediyen duymayı arzu ettiğimiz EZANLARIMIZIN da şiiridir. İstiklal Marşımız, her zerresinden şühedanın fışkırdığı aziz toprağın, cennet vatanın da şiiridir. Ve İstiklal Marşımız, bizim tok sesimizdir; maşeri vicdanımızın göklere yükselen sesidir. Bu kutlu günde İstiklal savaşımızın muzaffer komutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; milli mücadelenin destanını bize armağan eden tevazu ve iman abidesi Mehmet Akif Ersoy'u ve bu kutlu marşta söylendiği gibi, başları arşa değecek kadar ulvileşen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Dileriz ki ruhları şad, mekanları cennet olsun. Yine dileriz ki, söylerken bize güven aşılayan, gönlümüzde bahtiyarlık rüzgarları estiren İstiklal marşımız bu vatanın semalarında ebediyete kadar yankılansın.” Dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Kültür ve Sanat yarışmasında şiir okuma dalında Türkiye birincisi Şehit Tevfik Akkan Anadolu İmam Hatip öğrencisi Gül Betül Kutlu, Mehmet Akif Ersoy'un Yeis (Ye's) şiirinini okudu.

Senaryosunu yazan ve aynı zamanda başrol oyuncusu Yusuf Kürşad Duru ile yapımcısı İbrahim Ethem Yasan gösterim öncesi film hazırlanırken hissettikleri duygu ve düşünceleri salonda bulunan misafirlere anlattı.

Söyleşinin ardından Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı 48 saati anlatan
“Böyle Yazıldı Bir Daha
Yazılmayacak”
filmi gösterime sunuldu. Büyük beğeni toplayan filmin gösteriminin arından Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ,başrol oyuncusu Yusuf Kürşad Duru ile yapımcısı İbrahim Ethem Yasan'a teşekkür ederek hediye takdiminde bulundular.
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, “Bu güzel anlamlı günde siz değerli insanları bizimle buluşturdukları için Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum. Oyunu oynayan sanatçımızla filmi birlikte izlemek ayrı bir keyif. Emeğinize sağlık, yüreğinize sağlık. Gençlere olan güveninizi de İlin Valisi olarak her toplantıda gençlerimizle ben de paylaşıyorum.
Biz gençlerimize güveniyoruz.
Şu anki gençlerimiz, bizlerden çok daha ileriye bu bayrağı bu vatan sevgisini millet sevgisini taşıyacaktır. Biz gençlerimize sonuna kadar inanıyor ve güveniyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Gerçekten çok duygulu bir program oldu. Geçmişi tanımak bilmek neren nereye geldiğimizi görebilmek çok önemli. Cephede çatışan askerlerimiz yarım ekmekle 2 gün geçirdiler. Çok büyük mücadelelerle bizim bugün burada rahat ortamda bir araya gelmemizi bizlere bahşettiler. Şehitlerimizden
Allah razı olsun, Gazilerimizden
Allah razı olsun.
Yüce rabbim o güzel sözü 'İstiklal Marşımızı bir daha bize yazdırmayı nasip etmesin' inşallah” dedi.

Program
sonrasında senarist ve başrol oyuncusu
Yusuf Kürşad
Duru ile yapımcısı İbrahim Ethem Yasan izleyicilerle hatıra fotoğrafı çekildi.
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1140 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...