Çanakkale Savaşları Resim ve Fotoğraf Sergisi

16 Mart 2022 17:16

Türkocakları Isparta şubesi olarak her yıl 18 Mart Çanakkale Şehitleri gününü içine alan hafta düzenlediğimiz "Çanakkale Savaşları Resim ve Fotoğraf Sergisi" Perşembe(bugün) başlayıp, Pazar akşamına kadar İYAŞ AVM de gösterimde kalacaktır.
Ispartalıları sergiyi görmeleri için davet eden Türkocağı Şube Başkanı Opr. Dr. Levent Başyiğit;
“Bu sergi; Yedi düvele karşı Silah, Cephane, Yiyecek yokluğu içerisinde ama kalbi Vatan toprağı için atan yüz binlerce Türk evladının bedenlerini siper ederek Çanakkale'yi nasıl "Geçilmez" kıldıklarını anlatmaktadır.
Bu sergi; Milli Şair M. Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri şiirinde "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, Şüheda " dediği toprakları, kendi cenaze namazını kıldıktan sonra hepsi Şehit olan 57.Alayı, mekanizması bozulduğu için 275 kilogramlık mermi'yi top'un ağzına sırtında çıkarıp koyan ve İngiliz zırhlı savaş gemileri Ocean'ı, Oueen Elizabeth'i, Agememnon'u Çanakkale'nin serin sularına gömen Seyid Onbaşı'yı, Nusrat Mayın gemisi'ni, bu savaşlarda yaşanan acı, gözyaşı ve çeşitli kahramanlıkları anlatan 60 parça resim ve fotoğraftan oluşmaktadır.
Bu yaşananlar daha sonra Şair Necmettin Halil Onan'a "Bir Yolcuya" adını verdiği şiirinde ;
DUR YOLCU! BILMEDEN GELIP BASTIĞIN,
BU TOPRAK, BIR DEVRIN BATTIĞI YERDIR.
EĞIL DE KULAK VER, BU SESSIZ YIĞIN,
BIR VATAN KALBININ ATTIĞI YERDIR
satırlarını yazdıracaktı.
Hemşerilerimi sergimizi ziyaret etmeye davet ediyorum.
Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözü olan Çanakkale Savaşlarında Türk Milletinin Tarih sahnesinden silinmesine engel olan başta Gazi M. Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve 350 bin Şehidimize rahmet diliyor, manevi huzurlarında saygı ve şükran ile eğiliyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.”
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1066 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...