Hintli işadamlarıyla ortaklık gündemde

1 Mayıs 2013 18:41

INCOM 2013 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısında Isparta için sürdürülebilir işbirlikleri için önemli adımlar atılırken Hintli işadamları Isparta’ya gelerek tesislerimizi gezdi. Şimdi ortaklık gündemde.

BAKA, 2012’de ilk kez düzenlediği ve yaklaşık 8.5 milyon dolarlık iş anlaşmalarının yapıldığı Batı Akdeniz Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Zirvesi’nin (INCOM 2012) ikincisi INCOM 2013 programı Isparta için faydalı geçiyor. INCOM 2013 kapsamında gıda, yenilenebilir enerji, kozmetik, mermer, mobilya ve tarım sektörlerinden 53 Hintli işadamı ile Isparta’dan programa katılan bölge iş adamları BAKA uzmanlarının tercümanlık ve teknik desteğiyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

GÜL BAHÇELERİ İLE GÜLYAĞI FABRİKASI

Toplantı sonrası Hintli iki işadamı da, Isparta’ya geldi. Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, gül ve kozmetik sektöründe yatırım ve ortaklık planlayan Hintli iki işadamına gül bahçelerini gezdirdi. Roseland Nem Gülyağı Fabrikası sahibi Mehmet Ali Doğan’ın Süleyman Demirel OSB’deki gül, kekik ve lavanta yağı ürettiği fabrikasını da gezip üretim konusunda bilgi alan Hintli işadamları, Güneykent’de gül çayı tesisi kurabilmek için fizibilite çalışması yapacaklarını söyledi.

KURUYEMİŞİMİZİ BEĞENDİLER

Öte yandan Isparta’da Beşler Kuruyemiş’i de ziyaret eden Hintli işadamları, Cengiz Korkmaz ve Zühtü Altınbaş ile üretim tesislerini gezdi. Ürünlerin tadına bakıp numuneler alan işadamları, ilerleyen günlerde sipariş verebileceklerini ifade etti. Hintli işadamlarından bir grup Isparta’da Metamar Mermeri, bir diğer grup da tekstil sektöründe faaliyetlerini sürdüren Yünteks, Çıraklı Tekstil, Yünak Tekstil, Kimoteks ve İteks’i gezdi. 

Bu haber 861 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...