Eğirdir Oluklacı Şenliği Pazar günü yapılacak

28 Ağustos 2012 18:13

Eğirdir’de bundan 13 yıl önce Eski Belediye Başkanı Tacettin Gençay tarafından yaklaşık 150 kişiyle başlatılan Oluklacı Şenliği bilindiği üzere ilk defa bu yıl Belediye’nin organizesinde olmasına rağmen gerçekleşmemişti.

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında hava şartlarına göre belirlenen tarihte yapılan Oluklacı Şenliği’nin yapılmaması Eğirdir Oluklacı Sevenlerini üzmüştü.

Bunun üzerine Oluklacı Şenliği’nin başlatıcıları başta Tacettin Gençay, Ahmet Özkoç, Mehmet Çetin, Kemal Erben  ve bir çok isim kendi aralarında konuşarak bu yıl Oluklacı Şenliği’ni halkın yapması gerektiği kararına vardılar, geçtiğimiz hafta sonu yapılması planlanan ancak Eğirdir’deki şenliklerle çakıştığı için bu haftaya ertelenen Oluklacı Şenliği ‘Ekmeğini, Peynirini, Azığını Al Gel’ sloganı ile gerçekleşecek. Yani Oluklacı’ya tırmanacaklar kendi yiyecek ve içeceklerini kendileri getirecekler. Piknik havasında Eğirdir Oluklacı Sevenlerin birlik ve beraberlik içerisinde olacağı Oluklacı’da buz gibi akan suyun ve muhteşem doğanın yanı sıra spor aktiviteleri de gerçekleşecek.

Haydi Eğirdir Oluklacı’na sahip çık. Tüm Eğirdir halkı Oluklacı Tırmanışına davetlidir.

Bu haber 1664 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...