Su Ürünleri Fakültesinden Kariyer Günü Etkinliği

2 Mayıs 2013 19:27

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi tarafından bilimsel ve kültürel etkinlik faaliyetleri kapsamında “Kariyer Günü” düzenlendi. Öğrencilerin sektör temsilcileriyle tanışma fırsatı bulduğu kariyer gününde sektör hakkında merak edilenler cevaplandırıldı. Yapılan sunum ve konuşmalarla su ürünleri mühendisleri ve teknikerlerinden beklenenler ve proje destekleri konusunda bilgiler verildi.

Ziraat Fakültesi Büyük Amfi’de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Fakülte Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, gençlere yeni ufuklar açacak, geleceğin meslektaşlarıyla iş hayatına atılıp bugüne kadar başarıyla gelmiş meslektaşları buluşturan organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Çetinkaya, insanoğlunun var olmasından bugüne kadar geçen süreç içerisinde su ürünlerinin önemli olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

"TKDK Kurum Tanıtımı ve Mali Destekleri Hakkında Bilgilendirme" konulu konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Kurumu(TKDK) Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi ise kurum hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çelebi, “Başarılı olabilmek için öncelikle kendinize güvenin, özgüveniniz yüksek olsun. Başaracağınıza inanın ve mesleğinizi mutlaka sevin.” diye konuştu.

Küçük ve Orta Ölçekteki İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Isparta Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım da "KOSGEB Kurum Tanıtımı ve Girişimcilik Destekleri" konulu konuşmasında, kurumunu tanıtıcı bilgiler vererek girişimciliğin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Girişimciliğin desteklenmesi, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla kurum bünyesinde destek programları geliştirildiğini belirten Yıldırım, girişimcilik desteklerinden bahsetti.

Kariyer Gününün son konuğu Şahlanlar Gıda Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şahlan ise "Su Ürünleri Sektörü 2013 Görünümü" konulu konuşmasında, mesleki yeterliliğin yanı sıra çalışkan insanlara ihtiyaç olduğunu belirterek sektörün özverili mühendis ve teknikerler sayesinde önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

 

Bu haber 696 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...