Prof. Dr. Ali Ayata SDÜ Hastanesi’nde göreve başladı

2 Mayıs 2013 19:29

Üç yıllık YÖK görevlendirmesi ile gittiği Kırgızistan Cumhuriyeti Tıp Akademisi’ndeki görevini tamamlayan SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ayata, SDÜ Hastanesi’nde göreve başladı.

Konu ile ilgili hastane yönetiminden yapılan açıklamada; “Üç yıllık YÖK görevlendirmesi ile gittiği Kırgızistan Cumhuriyeti Tıp Akademisi’ndeki görevini tamamlayan SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ayata hastanemize dönmüş bulunmaktadır. Genel Pediatri hastalarının yanında Çocuk Onkolojisi vakalarına da hizmet verecek olan Dr. Ayata’nın hastanemize dönmesiyle birlikte bölgemizdeki çocukluk çağı kanser hastalarının diğer illere gitmeden teşhis ve tedavileri mümkün olacaktır.

Alanlarında uzman Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Yenidoğan Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Çetin ve yine Isparta’da sadece hastanemizde bulunan Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayça Esra Kuybulu da yeniden hastanemizde görev yapacaklardır.

Öte yandan Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akkaya ve Üroloji Ana Bilim Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Sedat Soyupek de önümüzdeki günlerde hastanemizde hizmet vermeye başlayacaklardır.

Öğretim üyelerimizin yeniden hastanemize dönmelerinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu branşlardaki problemler için artık il dışındaki merkezlere gitmelerine gerek kalmayacağını belirterek sevinçlerini ifade ettiler” denildi.

Bu haber 6228 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...