Yalvaç Hıdırellez’e hazır

2 Mayıs 2013 19:31

Yalvaç’ta her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da 5 Mayıs 2013 Pazar günü gerçekleştirilecek. Yalvaç Belediyesi’nin öncülüğünde organize edilecek olan etkinlikler ağırlıklı olarak şenliklerin geleneksel mekanı Hıdırlık Tepesinde olacak.

Türkler’in Yalvaç’a gelişi kadar eski bir gelenek olan Hıdırellez Şenlikleri baharın gelişinin ve doğanın canlanışının bir müjdesi olarak kutlanıyor. Insanların kaynaşması ve dayanışmasının da bir vesilesi olan Hıdırelllez şenlikleri Yalvaç’ta her zaman olduğu gibi Yalvaç Belediyesi’nin öncülüğünde Yalvaç Kaymakamlığı ile birlikte organize ediliyor.

5 Mayıs 2013 Pazar günü gerçekleştirilecek etkinliklere ilk olarak saat 09:00’da Yalvaç Anlatan Meydanı’nda ki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve ardından meydanda kurulan ve Yalvaç Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü Öğrencileri Nida Şahin ve Hatice Buse Coşan tarafından hazırlanan “Yalvaç’ın Emektar Kadınları” adlı Fotoğraf Sergisi açılışı ile başlanacak. Şenliklerin bundan sonraki bölümüne ise Hıdırlık Tepesinde devam edilecek. Burada ki etkinliklerde saat 10:30’da bir Mevlit-I Şerif okununacak. Mevlitin ardından günün anlam ve önemini belirten ve Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ile Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ın yapacağı açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. Açılışı takiben de halk oyunları gösterileri sunulup Hıdırellez ateşi yakılacak.

Alanda kurulacak Mıncırnık gibi çeşitli oyunlarla geleneksel Hıdırellez oyunlarının da canlandırılacağı etkinliklerde halka Hıdırellez yemeği de ikram edilecek.

 

 

 

 

Bu haber 1175 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...