Türk- Hindistan işbirliği fırsatları INCOM 2013 tamamlandı

3 Mayıs 2013 17:55

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Hintli işadamları ile Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) işadamlarının ikici kez buluştuğu INCOM 2013 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı programı tamamlandı. Program sonrası Isparta ile Hindistan arasında işbirliği temelleri atıldı.

BAKA, yaklaşık 8.5 milyon dolarlık iş anlaşmalarının yapıldığı Batı Akdeniz Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Zirvesi’nin (INCOM 2012) ikincisi INCOM 2013 programını tamamladı. BAKA uzmanlarının tercümanlık ve teknik desteğiyle sürdürülen INCOM 2013’e Hintli işadamlarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ayarındaki kurumu Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FICCI) temsilcisi Rohit Sharma ile Tüm Hindistan Sanayi Dernekleri Birliği (AIAI) yetkilisi Renu Verma’nın da aralarında bulunduğu tarım (tarım makineleri dahil), gıda, yenilenebilir enerji, turizm, gül ve kozmetik ürünler, doğaltaş ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren 53 Hintli işadamı katıldı.

Konuk işadamları, Isparta’da firmaları yerinde ziyaret etti ve bilgi alışverişinde bulunup işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

PROGRAM BAŞARILI VE YARARLI

Hintli işadamları ile kuruluşları, BAKA’nın düzenlediği INCOM 2013 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı’nın 2012’deki ilki gibi başarılı olduğunu ve yararlı geçtiğini belirtti. Özellikle Isparta’daki firmalarla işbirliği temelleri attıklarını, görüşmelerinin çok yararlı geçtiğini söyleyen Hintli işadamları, yatırım ve işbirliği için gelecekten ümitli olduklarını ve ön bağlantılar gerçekleştirildiğini kaydetti.

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...