“Isparta’nın gidebileceği bir yer kalmadı!”

3 Mayıs 2013 17:56

ITSO Başkan adayı İsmail Rüştü Çelik, Isparta’nın kendini ifade edemediğini belirterek, temsil noktasında ciddi problem yaşadığını söyledi. ITSO’nun teşvikle ilgili hazırladığı çok güzel bir raporun bulunduğunu ancak bu raporun yetkili mercilere postayla değil elden götürülüp birebir kulis faaliyetlerinin yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Çelik, “Eğer siz raporu postayla gönderiyorsanız o bulunduğunuz kuruma veya şehre verdiğiniz önemi gösterisiniz” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı İsmail Rüştü Çelik, TÜMSİAD Şubesi'ni ziyaret etti. TÜMSİAD Başkanı Akın Tuna ve yönetimine projelerini ve hedeflerini anlatan Çelik, Isparta için karamsar bir tablo çizdi. Isparta’nın gidebileceği yer kalmadığını, ticaretinin tıkandığını, nüfusunun düştüğünü belirten Çelik, “Isparta kaybediyor, göç veriyor. Isparta’nın banka mevduatları anormal derecede yüksek o nedenle ikinci bölgede deniliyor ama böyle olmadığını BDDK verileri orta koyuyor BDDK 2.3 milyar mevduat olduğunu gösteriyor. Afyon’un 2.6 milyar lira ama teşvikte 4. Bölgede. Afyon’un kişi başına düşen geliri 10 bin 300 lira Isparta’nın 8 bin 200 lira burada çarpıklıklar var. Bu Isparta’nın kendini ifade edemediğini gösteriyor.  Temsil noktasında ciddi problem yaşadığını ortaya koyuyor. ITSO’nun teşvikle ilgili hazırladığı çok güzel bir rapor var ama bu raporun yetkili mercilere postayla değil elden götürülüp birebir kulis faaliyetlerinin yürütülmesi gerekiyor. Eğer siz raporu postayla gönderiyorsanız siz o bulunduğunuz kuruma veya şehre verdiğiniz önemi gösterisiniz. Bu konular izah edilemedi. Dolayısıyla Isparta temsil edilemedi” diye konuştu.

ISPARTA’YI İYİ YERLERE GETİRME AZMİ İÇİNDEYİZ

Bir mücadele azmiyle yola çıktıklarını anlatan Çelik, “Isparta’yı bulunduğu yerden çok daha güzel yerlere getirmenin azmi içindeyiz. İlk kez bir oda seçiminde hedefler, projeler ortaya koyuyoruz. Oda seçimlerini şeklini değiştirmeye gayret ediyoruz. Bugüne kadar oda seçimlerinde hiçbir hedef konmayan Isparta’da şimdi diğer aday arkadaşlarımıza bakıyorum onlar da hedefler projeler ortaya koymaya çalışıyor. Bu anlamda Isparta’ya katkı sağladık. Bu nedenle artık kâğıt parçalarını katlayıp sandığa atmak yerine daha geniş salonlarda kongre havasıyla seçime gidilmesini sağlayacağız. İki günlük seçim süreci ortaya konacak. Birinci gün herkes projelerini hedeflerini ortaya koyacak. Ertesi gün kim daha güzel projeler koymuşsa kamuoyu onu takdir edecek. Şimdi Oda seçimlerinde böyle bir şey yok. Oda yönetimi ne yapmıştır sorgulayan yok. Belki çok güzel şeyler yaptılar kendilerini ifade edemediler. Bazı arkadaşlarımız 8 sene çalışmış 2889 defa basına çıkmış ama Isparta için bir şey söylememiş. Şehre dair Isparta’ya dair bir şeyler söyleyen arkadaşlarımızın ortaya çıkması lazım” dedi.

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...