Davraz Kartalları Kocatepe’de

28 Ağustos 2012 18:15

Davraz Kartalları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü 26 Ağustos 2012 günü Afyon Kocatepe Zafer yüryüşüne 18 kişilik dağcı kulüp üyesi ile katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Davraz Kartalları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü yetkilileri “Bundan 90 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal önderliğinde emperyalist ve işgalci düşmanlara tarihte eşine ender rastlanan bir kurtuluş mücadelesi başlatılmıştı. 26 Ağustos 1922 sabah 04 sularında Afyon’da 1875 rakımlı Kocatepe sırtlarından topçu ateşi ile düşman kuvvetlere Taarruz başlamış Dumlupınar Çalköymevkisinde yunan kuvvetleri bozguna uğrayarak İzmir’e doğru kaçışa başlamıştı 130.000 şehit verdiğimiz bu şavaşda o tarihi ve duyguları anımsamak , unutmamak, ve unutturmamak adına bundan sonra ki her yıl düzenlenmekte olan Bağımsızlık ve Zafer yürüyüşü etkinliklerine kulüp olarak katılacaklarını belirten DAKADOSK’lular ilk önce Şuhut’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün karargah olarak kullandığı müze evini gezerek Zafer yürüyüşünün başlama noktası Çakırözü köyünden saat 23.00 de hareket eden dağcılık külübü üyeleri sabah saat 04.00 de Kocatepe zirvesine ulaşmışlardır.

Aynı gün Kalecik’de bulunan Yüzbaşı Ağah Efendi şehitliği ,Dumlupınar Zafer tepeyi , Şehit Sancaktar Ağa şehitliği , Baba Oğul şehitliği , Albay Reşat Çiğil tepe şehitliklerini ziyaret etmişlerdir.

Türkiye Cumhuriyetinin özgürlük ve bağımsızlık temellerinin atıldığı Büyük Taarruz’un şehitlerini ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere verilmiş olan tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ve minnetle eğiliyor tüm ulusumuzun 30 ağustos Zafer Bayramlarını kutluyoruz” dedi.

 

Bu haber 1223 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...