Yalçın’dan ‘Türkçülük’ mesajı

4 Mayıs 2013 13:34

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yalçın’ın mesajı şöyle: “Türk Milliyetçiliği'nin ayrıcalıklı bir yere sahip olmasına neden olan 3 Mayıs 1944 yılının 69. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bugünün Türklük ruhunun ve Milliyetçilik bilincinin yerleşmesinde ve gelişmesindeki yeri son derece büyüktür.

İçlerindeki vatan ve millet sevgisi ile Türk Milletine gönül vererek yolumuzu aydınlatan Türk Milliyetçileri geçmişten aldığı güç ve vazgeçmeyecekleri ilkeleriyle hepimize örnek olmuş, en ağır şartlar ve tehlikede dahi bizlere sönmeyecek cesur ve kararlı mücadelenin kutlu mirasını bırakmışlardır.

Türk milliyetçileri yaşadıkları her devirde, bulundukları her zeminde, baskıya, zulme ve haksızlığa boyun eğmemiş yozlaşma ve yabancılaşmaya teslim olmamışlardır.Yine Türk Milliyetçileri Tarih içerisnde her türlü saygı ve takdire layık  olduklarını mücadele disiplinleriyle, ahlaki tutarlıklarıyla, istikrarlı ve iddialı hayatlarıyla da göstermişlerdir.

Biliyoruz ki, Türk milliyetçiliği devletimizi kuran yüksek fikrin adıdır,Türk milliyetçiliği milletimizi kurtaran inanmışlığın, geleceğimizi kurgulayan irfanın karar ve kader mihveridir. Türk milliyetçileri dağılmanın ve parçalanmanın karşısındaki emniyeti ve umududur.

Bugün itibariyle 3 Mayıs şuuruna, 3 Mayıs heyecanına her zamankinden daha da fazla ihtiyacı olduğu açıktır Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına almaya cüret edenlere hatırlatmak isterim ki

Milletimiz uzun tarihi serüveni ve şanlı mazisinde varlığını, birliğini, devletin bekasını ve ülkesinin bölünmez bütünlüğünü vatan ve millet sevgisi ile temin etmiş, bundan sonra da varlık ve bekasına yönelik her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf edecek kuvvet ve kudrete sahiptir.

Bu düşüncelerle, başta Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey başta olmak üzere, 3 Mayıs 1944’ün aramızdan ayrılan tüm kahramanlarını minnetle anıyor, Cenab-ı Allah’tan hepsine rahmet diliyorum. Tüm dava arkadaşlarımın 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

 

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...