Kaliteli Lokantalara Mavi Bayrak

4 Mayıs 2013 13:52

Şu anda Türkiye’nin çeşitli illerinde hayat geçirilen Mavi Bayrak uygulamasının Isparta’da da başlatılması gündemde. Uygulama, Isparta merkezde bulunan lokantaları kapsıyor. Temizliğini, kalitesini ispatlayan ve bunu sürekli hale getiren lokantalara Mavi Bayrak takılıyor.

Isparta’da vatandaş açısından önemli bir projenin hayata geçirilmesi gündemde. Belediye Zabıta birimi tarafından aylardır araştırılan Mavi Bayrak uygulamasının Isparta’da uygulanması düşünülüyor. Ancak projenin artıları olduğu kadar eksileri de var. Bu yüzden yetkililerin bu projeyi hayata geçirip geçirmeme konusunda kararsız kaldıkları öğrenildi.

MAVİ BAYRAK UYGULAMASI NEDİR?

Şu anda Türkiye’nin çeşitli illerinde uygulanan proje, lokantaları kapsıyor. Belirtilen kriterleri ve kaliteyi yakalayan lokantalar bu bayrağı takmaya hak kazanıyor. Mavi bayrağı alan lokanta bunu işletmesinin önüne asıyor ve “Ben temizim, kalitem ortada” mesajı veriyor. Uygulamanın diğer lokantalara örnek olması, merkezdeki tüm lokantaların bu bayrağı almak için kalite ve temizlik yarışına girmeleri ve vatandaşın kafasında soru işareti kalmadan gönlünce yemek yemesini amaçlıyor.

EKSİLERİ NELER

Yetkililer uygulamanın artıları olacağı gibi eksilerinin de olabileceğini bildirdi. Bayrağı alan işletmenin daha sonraki günlerde aynı kalite ve temizliği sürdürüp sürdürmemesi konusunda tereddütlerin yaşandığını ifade eden yetkililer, “Bu uygulamanın olduğu illeri aylardır takip ediyoruz. Artıları olduğu gibi eksileri de var. İşletme ilk etapta bayrağı alabilmek için istenilen seviyeye geliyor. Bayrağı aldıktan sonra aynı kalite ve temizliği sağlamıyor. Bunun sık sık denetimlerinin yapılması lazım. Ama Isparta’da yaklaşık 250 lokanta var. Bunların her gün denetimlerinin yapılması bizi sıkıntıya sokacak. Bu yüzden aylardır düşünüyoruz. Şu anda kararsızız. Çözüm yolu bulunduğu takdirde uygulamayı hemen hayata geçireceğiz” dediler.

 

Bu haber 1582 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...