Gül’ler çiçek açtı

4 Mayıs 2013 13:57

Keçiborlu ilçesine bağlı Ardıçlı köyünde gül kampanyası erken açıldı.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu Burdur Gölü kenarında bulunan Ardıçlı köyündeki gül bahçelerinde çiçekler erken açtı. Ardıçlı Köyü’ndeki gül üreticileri 27 Nisan tarihinden itibaren Yusuf Aydın’ın gülyağı fabrikasına gül çiçeği vermeye başladı. Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu “Isparta’da ilk gül sezonu köyümüzde açıldı. Üreticilerimiz her gün fabrikaya en az 100 kilo gül çiçeği vermektedirler. Ben de her gün 100 kilo veriyorum. Yeni sezonun köyümüzdeki üreticilere, Isparta’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

REKOLTE YÜKSEK

Bu sene havaların iyi gittiğine değinen Muhtar Yolcu, “Bu nedenle rekolte çok iyi. Geçtiğimiz yıl köyümüzdeki üreticilerden 350 ton ürün alınmıştı. Bu yıl 400 tonun üzerinde üretim hedefliyoruz. Gül bahçelerimiz damlama sulama ile sulanmaktadır. Ama yağmur yağdığı zaman rekolte yükseliyor.

GÜLÜN KİLOSU GEÇEN SEZON 3,5 TL İDİ

Geçtiğimiz yıl üreticilerimize kilo başına 3.5 lira ödendi. Organik gülün kilosu içinse 4 lira 80 kuruş ödendi. Bu sezon fiyatların daha yüksek olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Bu haber 2848 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...