Tek bilet sistemi geliyor

4 Mayıs 2013 14:00

Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, şu anda bazı hatlarda uygulamada olan tek biletle birçok mahalleye gitme imkânını il geneline yaymaya çalıştıklarını belirtti. Yeni dönemle birlikte birçok yeniliği de hayata geçireceklerini ifade eden Yavuz, “Şu anda Kayseri’den sonra Türkiye’de 2. Sırada yer alıyoruz. Bu yıl Kayseri’yi geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz gün yapılan seçimlerde güven tazeleyen Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz, yeni dönemle birlikte hayat geçirecekleri yenilikleri anlattı. Yeniliklerin ilk olarak şoförlerden başlayacağını belirten Yavuz, ardından tek bilet uygulamasıyla ilgili planlarını açıkladı. Dolmuş sistemiyle alakalı da merak edilenleri kamuoyuna açıklayan Yavuz, şunları söyledi: “

1 YILDA 60 ŞOFÖR DEĞİŞTİRDİK

1 yılda 60 otobüs şoförü değiştirdik. Çünkü şoförlerimiz bizim vitrinimiz. Bizi temsil ediyorlar ve sıradan insanlar olamazlar. Bu yüzden titiz davranıyoruz. İlk olarak şoförlerimizi belirledik. Sonra onların halkla daha iyi iletişim kurabilmeleri için eğitimler düzenlemeye başladık. Şimdi İstanbul’dan ve Isparta’dan bir eğitimci eşliğinde düzenli olarak şoförlerimize seminerler düzenliyoruz.

KAYSERİ’Yİ GEÇMEK İSTİYORUZ

Şu anda Türkiye’de Kayseri’den sonra 2. sıradayız. Aslında çoğu alanda 1. sıradayız ama genel itibariyle Kayseri bizden önde. Hedefimiz bu yıl içinde Kayseri’yi geçerek Türkiye’ye örnek olmak. Bunu başarmak için her türlü adımı atıyoruz.

DOLMUŞ SİSTEMİNİ GETİREMEYİZ!

Öte yandan dolmuş meselesine gelecek olursak; Şu anda Türkiye genelinde dolmuş sistemiyle yolcu taşıma yapan iller bundan vazgeçmeye başladı. Dolmuş demek, keşmekeşlik demek bela demek. Diğer İller bundan vazgeçerken biz bu sistemi Isparta’ya getiremeyiz. Isparta’nın yapısı itibariyle dolmuş sistemi zaten burada gitmez. Büyük otobüslerimiz ‘trafiği tıkıyor’ deniliyor. Bunun en büyük sebebi çift sıra park yapan araçlardır. Yanlış park uygulamaları sebebiyle otobüslerimiz yolda rahatça hareket edemiyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz araçlarını gelişigüzel park etmesinler. Onları duyarlı olmaya davet ediyoruz. Eğer bu konuda duyarlı davranırlarsa otobüslerimizin yolda rahatça ilerleyebildiğini göreceklerdir.

TEK BİLET UYGULAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Öte yandan Isparta merkezde hem trafiği rahatlatmak hem de araç kirliliğini önleme adına önemli bir çalışma yaptık. Artık otobüslerimiz çarşı merkezde durmuyor. Sürekli ring halindeler. Bir de en önemlisi bunu vatandaşımız istedi biz yaptık tek bilet uygulamasıyla birçok yere gitmek. Böylelikle ring yapan otobüs sayısını da azaltmış olduk. Bir otobüsümüz çıkıyor birkaç mahalleyi birden geziyor. Vatandaşımızı bundan çok memnun. Şimdi sistemi buna çevireceğiz. Hedefimiz tüm Isparta’da mahalleleri birbirine bağlamak. Özellikle vatandaşlar IYAŞ’ın olduğu otogar civarına gitmek istiyorlar. Bunların tespitlerini yaptık. Yeni sistemde tüm otobüslerimizin otogar, IYAŞ civarına gitmelerini sağlayacağız.

ÖĞRENCİLERE AYRICALIK GELEBİLİR

Mahalle aralarında bulunan meslek lisesi gibi okullara da bir ayrıcalık getirmeyi planlıyoruz. Öğrencilerimizin daha rahatça Isparta’da gezebilmeleri adına önemli bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Yeni dönemde yeni çalışmalara imza atacağız. Halkımız bizi takip etsin.”

 

 

 

 

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...