“3 Mayıs milli bir ideolojinin milli olmayan bir ideolojiye tokadıdır”

6 Mayıs 2013 17:22

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Isparta Ülkü Ocakları tarafından Belediye İşhanı önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı yapan Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, 3 Mayıs 1944'te milli duyarlılık ve direnişin ortaya konduğunu belirterek; “yeniden dirilişimiz ve şahlanışımız açısından güçlü bir ilham kaynağı ve önemli bir örnek teşkil etmiştir” dedi.

Çapraz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türk Milliyetçiliği ve Türkçülük Hareketinde önemli gün ve dönüm noktalarından biri de 3 Mayıs 1944 Türkçülük olaylarıdır.

Bilindiği gibi Osmanlı Devleti'nin yıkılmasından sonra,

"Benim hayatta yegâne fahrim servetim Türklükten başka bir şey değildir",

"Doğuşumdaki tek fevkaladelik Türk olarak dünyaya gelmemdir",  

 "Bir Türk dünyaya bedeldir",

 "Ne mutlu Türküm diyene !" gibi daha nice sözlerin sahibi olan M. Kemal ATATÜRK’ ÜN önderliğinde, tarihte GÖKTÜRKLER'den sonra "TÜRK" adıyla TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ Kurulmuştur. Yeni kurulan bu devletin kuruluş felsefesini ve temelini "Türklük Şuuru - Türk Milliyetçiliği ve Türk Kültürü" oluşturmuştur. Tek Devlet, tek Millet, tek Dil ve tek Bayrak esasına "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" düşüncesine ve "TAM İSTİKLAL" anlayışına dayanan yeni cumhuriyet ve cumhuriyetin kuruluşundan önce verilen Milli Mücadele sadece Türk milletini esaretten kurtarmakla kalmamış aynı zamanda nice mazlum milletlerin örnek mücadele hareketi olmuştur.

Fakat Atatürk'ün ölümünden sonra İNÖNÜ döneminde devletin kuruluş felsefesi olan Türkçülük ve Türk Milliyetçiliğine ve Atatürk'e kaşı bir düşmanlık kampanyası başlatılmıştır. İnönü'nün Cumhurbaşkanı oluşuyla birlikte Atatürk'ün resimlerinin Türk parasından ve devlet dairelerinden indirilip mahzenlere kaldırılması bu düşmanlığın ilk belirtileridir. Bu düşmanlık 1944'lerde devleti kuran iradenin fikrine yani TÜRKÇÜLÜĞE karşı bayrak açılarak kendisini iyice göstermiş ve doruk noktasına ulaşmıştır. Böyle bir ortamda kararlı ve ilkeli bir grup Türk Milliyetçisi aydın, rejimin tüm baskılarına ve dayatmalarına rağmen, tehlikeli gidişe dur demek için kamuoyuna ve hükümete bir takım uyarılarda bulunmuştur. Büyük dava ve fikir adamı Nihal ATSIZ'ın önderlik ettiği ve cennet mekan başbuğumuz ALPARSLAN TÜRKEŞ'in de içinde yer aldığı bu aydın hareketine duyarlı Türk Gençliği ve Türk Milleti destek olmuş; böylece o güne kadar sadece kültürel alanda ve fikri boyutta faaliyet gösteren Türk Milliyetçiliği hareketi, fikir akımı özelliğinin yanında, siyasi ve sosyal bir hareket özelliği de kazanmıştır.

Hatırlanacağı üzere, 1940'lı yıllar, İkinci Dünya Savaşının yeni bir aşamaya girdiği ve ülkemizde iç ve dış kaynaklı oyunların oynandığı dönemlerden biridir. 3 Mayıs Türkçülük olaylarının üzerinden 69 yıl geçmesine rağmen 3 mayıs 1944 olaylarını doğuran şartlar canlılığını ve sıcaklığını korumuş hatta günümüzde hortlamıştır. Bugün cennet vatan ülkemiz 1944'te yaşadığı olayların aşağı yukarı aynısını yaşamaktadır.

İşbaşındaki iktidarın Türklük ve Türk Milliyetçiliği ile problemi vardır, yabancılardan emir ve icazet alan teslimiyetçi bir iktidar vardır. Ayrıca bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeler Türkiye'mizi ve milletimizi yakından ilgilendirmektedir Türkiye zor bir dönemden geçmektedir. İktidarın "Teslimiyetçiliğe ve Batıdan aldığı emir ve icazet” anlayışına dayanan Dış Politikası, “rantiyeciliğe ve Babalar Gibi Satmak" anlayışına dayanan Ekonomi Politikaları, Teröre karşı takındıkları teslimiyetçi tutumları, Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanlıkları, zalimlerle ortaklıkları, peşmergeyle yoldaşlıkları, teröristlerin hamisi olmaları nedeniyle devletimiz ve milletimiz çok sıkıntılı günler geçirmektedir.

İşbaşındaki iktidara göre;

•Türklük bölücü ve ırkçıdır

•Türk Olmak ayıp ve sakıncalıdır

•Türk Bayrağı taşımak provakasyon, pkk paçavrası sağduyudur

•Türk Milliyetçiliği Ayaklar altına alınması gerekir

•Türkiye Cumhuriyeti ibaresi her yerden sökülmesi gerekir.

Bu iktidar anayasadan Türk ve Türk milleti kavramlarını çıkarma peşindedir. 

Bebek katilini “ Barış Elçisi”  gibi göstererek onun emirlerini yerine getirmek istemektedir. Sözde barış süreciyle sözde akil adamlarla sözde barış sağlamaya çalışmaktadırlar.

Sözde barış;

•“Türk Bayrağının adı değişsin” diyen sözde akil Hilal Kaplanla mı gelecektir?

•“Türkiye’yi 29 Özerk bölgeye bölelim”  diyen akil Baskın Oran’la mı?

•“Kürdistan mutlaka kurulacaktır” diyen akil Doğu Ergil’le mi?

•“Artık Öcalan’ın Mecliste olmasına alışmalıyız” diyen akil Tarhan Erdemle mi?

•“Ben inanmıyorum, Müslüman değilim” diyen sözde akil Lale Mansur mu?

İktidara göre barış için; Türklüğün yok edilmesi gerekmektedir. Onun için hedef Türk Milletinin yok edilmesidir. Bunu dün başaramadılar bugünde başaramazlar, yarında başaramayacaklar. Hiç Kimse unutmasın ki; Türklüğü yok etmek isteyenler Kıyamet gününü beklemek zorunda kalacaklardır.

Türk Milliyetçileri 1944'te İnönü'den yedikleri darbe ile sussalardı, kaderlerine küsselerdi, belki de Türkiye'de Türk Milliyetçiliğinden ve Türk Dünyası'ndan bahsedenler olmayacaktı. 3 Mayıs 1944'te ortaya konan milli duyarlılık ve direniş, yeniden dirilişimiz ve şahlanışımız açısından güçlü bir ilham kaynağı ve önemli bir örnek teşkil etmiştir.

Bugünde aynı düşmanların kostüm değiştirerek sahneye çıkmalarına Türk Milliyetçileri dün olduğu gibi bugün de sessiz kalamaz.

Bugün burada Türk Milliyetçileri yine hainlere, işbirlikçilere, teslimiyetçilere korku salmıştır.

Bugün burada Zeki Velidi TOGAN’ın, Nejdet SANCAR’ın, Fethi TEVETOĞLU’’nun, Orhan şaik GÖKYAY’ın, Reha Oğuz TÜRKKAN’ın,  Hüseyin Namık ORKUN’un Türklük sevdası vardır.

Bugün burada Zeki ÖZGÜR’ün, İsmet TÜMTÜRK’ün, Hikmet TANYU’nun, Hamza Sadi ÖZBEK’in, Muzaffer ERİŞ’in, Cebbar ŞENEL’in,  Nurullah BARIMAN’ın, Cihat ŞAVAŞFER’in,  Fazıl HİSARCIKLI’nın Türklük aşkı vardır.

Bugün burada Hasan Ferit CANSEVER’in, Yusuf KADİGİL’in, Fahiman ALTAN’ın, Cemal Oğuz ÖCAL’ın Saim BAYRAK’ın, Osman Yüksel SERDENGEÇTİ’nin, Mehmet KÜLAHLIOĞLU’nun Türklük tutkusu vardır.

Bugün burada; Hemşerimiz Sait BİLGİÇ’in, Hüseyin Nihal ATSIZ Bey’in,  cennet mekan başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ Bey’in ruhları vardır.

3 Mayıs milli bir ideolojinin milli olmayan bir ideolojiye tokadıdır.

3 Mayıs rahmetle andığımız Hüseyin Nihal Atsız’ın cesur, atılgan ve geri adım atmayan ruhudur.

3 Mayıs bir devrin kara zihniyetine başkaldırıştır.

3 Mayıs Türk Milliyetçilerinin bayraklaşan hareketidir.

3 Mayıs Türk Milliyetçilerinin başta içteki hainler olmak üzere bir karış toprağımızda gözü olanlara ve 1 Türk’ü dahi hedef alanlara gereken cevabı vermesidir.

3 Mayısı anlamak, Türk'ün çilesi başta olmak üzere Türk Tarihini ve Türk Dünyasını doğru anlamaktır. 3 Mayıs Türkçüler Gününü anlamak ve bunu " TÜRKÇÜLER BAYRAMI "na çevirmek Türk Milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmak demektir.

Biz Türk Milliyetçileri; Atsız Beyden aldığımız Türklük ruhu, Cennet mekan başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’den aldığımız ilham ve Türk Dünyasının Lideri Devlet Bahçeli Bey’den aldığımız güçle bu kutlu yolda yılmadan, yıkılmadan, usanmadan, bıkmadan yürüyeceğiz.

Tüm dünyaya açık beyanımızdır ki;

Bu memleket tarihte Türk’tü,

Halde Türk’tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

Ne Mutlu Türk’üm diyene!

Allah Türk’ü Korusun

O zaten yücedir”.

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...