“Isparta’nın rakamları güncel değil”

6 Mayıs 2013 17:34

ITSO Başkan Adayı, İsmail Rüştü Çelik,  Isparta’nın sosyo-ekonomik kriterlerine ilişkin verilerin güncellenmemesinden ötürü bugün teşvikte hak etmediği yerde olduğunu söyledi. Çelik, “Oysa bu konuda ITSO, milletvekillerine ulaşmalıydı” dedi

ITSO başkanlık seçimleri için çalışmalarını sürdüren İsmail Rüştü Çelik, kurmaylarıyla birlikte Isparta Genç İşadamları Derneği’ni (IGİAD) ziyaret etti. Çelik ve ekibini IGİAD Başkanı Adem Demiralay karşıladı. Kendisinin mevcut ITSO yönetiminde yer aldığını hatırlatan Demiralay, “Isparta menfaatine hangisi hayırlı olacaksa o yönetim seçilsin. Bizler Isparta için bu çatı altında birleştik. Tüm hizmetlerin yanındayız. Seçilin veya seçilmeyin bizim kapımız size her zaman açık. Sizlerle istişare yapmaya her zaman hazırız. Bu seçimde de sizlere başarılar diliyoruz” dedi.

ITSO PROJE ÜRETEN BİR KURUM OLMALI

ITSO Başkan Adayı İsmail Rüştü Çelik, Isparta’nın ekonomik hayatta ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Bu sıkıntıları aşacağı mekanizmaların başında ilin en büyük sivil toplum kuruluşu Ticaret ve Sanayi Odası. Bu kurum proje üretmeli, projelerin takipçisi olmalı ve sonuç alıcı adım atmalı. Sektörleri çok iyi incelemeli. Sektörlerin sıkıntılarını bu sıkıntıların nasıl aşılacağını orta koyup hedefe odaklanmalıdır” dedi.

RAKAMLAR DÜZELTİLMEDİĞİNDEN ISPARTA YANLIŞ GRUPTA

Isparta’nın sosyo-ekonomik kriterlerine ilişkin bilgilerin güncel olmadığını kaydeden Çelik, bugün teşvikte hak etmediğimiz yerde olduğumuzu söyledi. Çelik, bu tezini rakamlarla şöyle ortaya koydu: “Isparta, mevduatının yüksek oranda olmasından ötürü teşvikte altlara düştü’ denildi. Bu güncel rakamların revize edilmemesinden, araştırılıp devlet arşivinde düzeltilememesinden kaynaklanıyor. Antalya mevduat zengini olarak 17.5 milyar lira ile 4. sırada. Afyon, 2.6 milyar liralık mevduatı bulunmasına rağmen dördüncü bölgede. 2.3 milyar mevduatı olan Isparta teşvikte ikinci bölgede. Konya 10.5 milyar lira mevduatla sekizinci sırada ama siz Konya ile aynı kategoridesiniz. Burada bir çarpıklık var. Kişi başına Afyon’da 10 bin 200 lira gelir düşerken; Isparta 8 bin 200 lira seviyesinde kalıyor. Bunlar takipsizlikten kaynaklı. Geçmişte Demirel’in Başbakanlığı, Cumhurbaşkanlığı döneminde ilimizde her köye okul sağlık ocağı yapıldı. Isparta zamanla nüfus kaybına maruz kaldı.  Isparta büyümedi kabuğuna çekilir hale geldi. Köylerdeki sağlık ocaklarına ebe ve hemşire tayın edilememesinden kaynaklı zaman içinde ilköğretim okulu olarak değerlendirildi ama okullar taşımalı eğitime geçti. Bütün köylerde enkaz haline gelen binalar kaldı. Arşive baktığınızda o bina ya okul ya sağılık ocağı görülüyor ama gerçekte o binalar boştur. O nedenle bu bilgilerin güncellenesi gerekiyordu. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın siyasi anlamdaki temsilcileri olan milletvekillerine ulaşması gerekiyordu. Bu konuda zafiyet taşıdıkları veya iletişim kuramadıkları kanaatindeyim. Bunların aşılması gerekiyordu ama aşılamadı. Yönetim kurulu üyelerini hepsi takdire ve teşekküre layık insanlar çünkü zaman ayırıp emeklerini harcadılar. Geçmişe dönük eleştiri yapılır ama bir fayda temin etmez. Önemli olan ileriye bakmak önümüze bakmak. Hep şahıslar bazında konuşuldu. Isparta’nın önüne ciddi hedefler konulmalı. Isparta’nın önünün açılmaması için sebep yok.”

 

 

 

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...