Üniversitelerarası Ebru Yarışması Düzenlendi

7 Mayıs 2013 18:40

Isparta Valiliği ve Süleyman Demirel Üniversitesinin destekleriyle düzenlenen ‘3.Üniversitelerarası Uygulamalı Gül ve Battal Ebru’ yarışması sonuçlandı.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü ve SDÜ Ebru Topluluğu tarafından organize edilen yarışmada dereceye girenlere ödülleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sitem Bölükbaşı, öğrenciler ve sanatseverlerin katılımıyla düzenlenen törende verildi.

Törende ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı.

Destek ve katkılarından dolayı Vali Memduh Oğuz’a teşekkür eden SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sitem Bölükbaşı; “Öncelikle fakülte olarak düzenlemiş olduğumuz her etkinliğimize katıldığı için Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum.

Ebru sanatı Türk kültürünün önemli bir zenginliğidir ve bizim mirasımızdır. Kültürel zenginlik bir topluma itibar sağlar, saygınlık sağlar ve aynı zamanda ekonomik zenginlik sağlar” dedi.

Medeniyetin temelinde bilim ve tekniğin olduğunu belirten SDÜ Rektör Yardımcısı prof. Dr. Hüseyin Akyıldız; “Bilim ve teknik ile maddi değerler üretebilirsiniz. Ancak bir milletin kimliğini ise kültür ve sanatla geliştirebilirsiniz. O bakımdan bu çalışma çok önemlidir” dedi.   

Kürsüye son konuşmacı olarak gelen Vali Memduh Oğuz ise, sanatçıların birer gönül hizmetçisi olduklarını belirterek şu konuşmayı yaptı; “Sanatın yararı nedir? Duvardaki bir tablonun, bir eserin yapana ve seyredene faydası var mıdır? Diye sorduğumuzda, sanatın insan ruhunu beslediğini ve onu incelttiğini görürüz. Sanatın misyonu ve fonksiyonu budur, yani insan ruhunun gıdasıdır. Ebru sanatı da bütün bunları en üst seviyede yansıtan bir daldır.

Sanatçı önce kendisi incelecek, ruhu yücelecek, sonra bir eser meydana getirecek ve o eseri güzellik arayanlara takdim edecek. Bu manada sonsuz huzuru arayan insanoğlu, güzel sanatlarla uğraşmış ve bir eser meydana getirmiştir. Dolayısıyla sanatçı, sanatkâr Allah’ı en yakından tanıyabilen kişidir.            Ayrıca sanat, toplumların gelişmişliğini gösteren bir göstergedir. Büyük Atatürk ‘Yüksel Türk, senin için yüksekliğin hududu yoktur’ derken, toplumun her alanda yükselmesini kast etmiştir. Sizin yapmış olduğunuz bu çalışma toplum olarak bizim yüksekliğimizi gösteren bir çalışmadır. O bakımdan emekleriniz, gayretleriniz bizim için çok önemlidir.

Bana, Isparta Valisi Güzel Sanatlar Fakültesinin bütün etkinliklerine katılıyor diyorlar! Şu ‘İlim Şehri Isparta’ya yakışan güzel etkinliğe bak. Isparta Valisinin gıdası budur işte…  Isparta’nın sosyal ortamına bu güzel sanat faaliyeti çok güzel yakışmıştır, emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verilerek, sergi hep birlikte gezildi.

Yarışmada dereceye giren eserler, İl Kültür-Turizm Müdürlüğü Sergi ve Galeri Salonunda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

           

 

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...