Yalvaç’ta Hıdırellez Coşkusu

7 Mayıs 2013 18:41

Yalvaç’ta geleneksel Hıdırellez Şenlikleri 5 Mayıs Pazar günü kutlandı. Yalvaç Belediyesi tarafından düzenlenen şenliklerde çeşitli sergiler açıldı, Hıdırlık tepesinde halk oyunları gösterileri yapıldı ve geleneksek Hıdırellez ateşi yakıldı.

Baharın gelişi ve doğanın uyanışını kutlamak için geleneksel olarak her yıl düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Bu yıl ki programa saat 09:00’da Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın Atatürk anıtına çelenk koyması ve hemen ardından da Anlatan Meydanında “Yalvaç’ın Emektar Kadınları” fotoğraf sergisinin açılışı ile başlandı. Buradan da topluca şenliklerin geleneksel mekanı olan Hıdırlık tepesine geçildi.

Hıdırlık Tepesi’nde ki etkinliklerde ilk olarak saat 10:30’da Mevlit-i şerif okundu. Müftülük tarafından görevlendirilen üç din görevlisi tarafından okunan Mevlitin ardından Belediye Başkanı Tekin Bayram ve Kaymakam Ahmet Altıntaş günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. Şenlikler için hazırlanan alanda İMKB İlköğretim okulu 18 kişi ve Kaymakam Abdurrahman Bey ilköğretim okulu da 12 kişiden oluşan ekiplerinin halk oyunları gösterileri izlendi. Şenliklerin bir bölümüne MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’da katılarak halkın coşkusuna ortak oldu. Açılışta bir konuşma yapan milletvekili Korkmaz halk oyunları gösterilerinin ardından alandan ayrıldı.

Sunuculuğunu Ata Ataşoğlu’nun yaptığı Şenliklerde mahalli sanatçı Bayram Toptaş’ta sazı ve sesiyle farklı yörelerden türküler seslendirdi.  Program kapsamında çeşitli yarışmalar da düzenlendi. İlk yarışmada çocuklar çuval yarışı yaptı. Bellerine kadar çuval içine giren çocuklar zıplayarak belirli bir parkuru önde bitirmek için uğraştılar. İkinci yarışmada da çocuklar ağızlarında kaşıkla yumurta taşımak için büyük çaba gösterdi.  Yumurta taşıma yarışının oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçmesiyle çocukların ardından büyükler arasında da gerçekleştirildi. Yarışmalarda ilk üçe giren çocuklara tişört ve oyuncaklardan oluşuna hediyeler verildi.

2013 yılı Hıdırellez şenlikleri Hıdırellez ateşinin yakılması, ardından ikram edilen Hıdırellez yemeği ve keşkek yenmesinin ardından sona erdi. Ancak resmi törenin ardından Yalvaç’ta halk gün boyu mesire alanlarını doldurdu. Hıdırlık tepesinin yanı sıra Masır Piknik Alanı ve Kent Ormanı da yoğun rağbet gören alanlar oldu.

 

 

 

 

Bu haber 1306 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...