Asri Mezarlık bölgesinde altyapı çalışması

7 Mayıs 2013 18:42

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen ve ‘en zor nokta’ olarak adlandırılan Asri Mezarlık bölgesindeki yağmur suyu bypass hattında sona gelindi. Mezarlık önünde bulunan park alanındaki kazılarda10 metrederinliğe inilerek, şehir koduna uygun çalışma yürütülüyor. Çalışmalar Asri Mezarlık giriş kapısına kadar devam edecek.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, doğu bölgesindeki yağmur suyu bypass çalışmalarının geçen günlerde tamamlandığını, batı bölgesindeki çalışmalarda ise son aşamaya ulaşıldığını ifade etti. Günaydın, Halıkent, Vatan, Sermet Mahallelerinin de içerisinde bulunduğu doğu bölümünün tüm yağmur suyu ana hat çalışmalarını tamamlandığını, Asri Mezarlık-Çünür Deresi arasındaki bağlantının da son aşamasına geldiğini belirtti.

Kış aylarında Fatih Mahallesi bölgesinden başlayan ve Asri Mezarlık Kavşağı’nda son bulacak olan yağmur suyu bypass çalışmasında artık mutlu sona yaklaşıldı. Kod farkından dolayı yaklaşık 10 metreyi bulan derinliğe kadar inen belediye ekipleri buraya 1000’lik büz boru döşüyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, buradaki çalışmaların bitmesiyle birlikte bypass hattının tamamlanmış olacağını ifade etti.

Bütün kış boyunca çalıştıklarını belirten Başkan Günaydın, tehlikeli bir noktaya geldiklerini ve buradaki çalışmalarında birkaç güne kadar bitirileceğini bildirdi. Günaydın, Işıkkent, Batıkent, Hızırbey gibi üst mahalleler olarak tabir edilen batı bölgesinden gelen yağmur sularının Çünür Deresi’ne deşarj edileceğini söyledi. Günaydın, “En zor bölgenin de yarısını geçiyoruz. Temennimiz bu işi kazasız, belasız bitirebilmek. Bu yaptığımız tüm altyapıların, ana altyapısı oluyor. Bunu yapmadığımız zaman diğer yapmış olduğumuz yağmur suyu hatlarımızda zaman zaman olumsuzluklar yaşanıyor. Bu çalışmaları kendi ekibimizle yapıyoruz. Bitirdikten sonra şehri tamamen yağmur sularından kurtarmış oluyoruz. 2013 yılında da altyapı ve asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bitirdikten sonra 81 ile örnek olacağız. Şehrimizde meydana gelen tüm olumsuzluklar ortadan kalkacak. Altyapıya büyük önem veriyorum. Çalışmalarımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...