“Anıtlar Kurulu yıksa da ben yapacağım”

7 Mayıs 2013 18:52

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu ayın 15’inde üst örtüsü kaldırılacak olan tarihi eski Üzüm Pazarı’nda faaliyet gösteren esnafla bir araya geldi. Burada esnafla açık oturum yapan Başkan Günaydın, “Buranın üst örtüsünün yıkılmaması için en önce ben mücadele vereceğim. Buranın üst örtüsünün kaldırılmasının bir anlamı yok. Kaldırılsa dahi ben eskisinden daha iyisini yapacağıma söz veriyorum” dedi.

Bir süre önce Anıtlar Kurulu’nca üst örtüsünün kaldırılmasına karar verilen ve çıkan mahkeme kararı esnafa tebliğ edilen Üzüm Pazarı’nda tedirgin bekleyiş sürüyor. Bu anlamda esnafla bir araya gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Günaydın, esnafla birlik ve beraberlik içinde oldukları mesajını verdi.

AÇIK OTURUM YAPTIK

Esnafla görüştükten sonra kısa bir açıklamada bulunan Başkan Günaydın, “esnafımızla açık oturum yaptık. Buranın üst örtüsünün yıkılmaması için en önce ben mücadele vereceğim. Belki bizlere kızıyorsunuz ama ben bu konuyla ilgili her türlü mücadeleyi verdiğimi bilmenizi istiyorum. Buranın üstünün kaldırılmasının bir anlamı yok. Kaldırılsa dahi ben eskisinden daha iyisini yapacağıma söz veriyorum. Ancak bizler Anıtlar Kurulu’nun kabul edeceği projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Tabi bunları Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında yapmalıyız.

ONLARIN DERDİ BENİM DERDİMDİR

Esnafımızın derdini dinledim. Onların derdi benim derdim. Şu anda yeni bir proje çizme durumu var. Ayrıca esnafımızın eline ulaşana tebligatlar var. Belediye Başkanı olarak onlarla birlikte olduğumu yanlarında söylemek istiyorum. Ben seçilmeden önce bir taahhütte bulunmuştum; Halk ne isterse ben onu yapacağım demiştim. İşte taahhüdünü yerine getiriyorum. Ama karşımızda hukuk var. Şu anda bir metot arayışı içindeyiz. Kendilerine bu konuda yardımcı olmak istiyorum. Bu pazarı yıksalar bile ben yenisini yapacağımı söylüyorum. Hatta daha güzelini yapacağımı taahhüt ediyorum. Ancak esnafımız burasının hemen yıkılmasını istemiyor, yeni bir proje uygulanıncaya kadar en azından mevcut durumun korunmasını talep ediyor. Ancak bir de bu konunun hukuksal boyutu bulunuyor. Esnafımızla konuyu istişare ettik. Ayrıca üst örtü için bir masraf yapılmış, burada da bir maddi kaybın olmamasını istiyorum. Çıkacak her maddi konuda tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunuyor. Bu konuda hassasiyetim var. Esnafımızla birlik ve beraberlik içerisindeyim. Zaman içerisinde burasıyla ilgili bir çözüm oluşturacağız ve olumsuzluğu ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...