“Bu bizim milli bir ayıbımız!”

7 Mayıs 2013 18:53

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası programında konuşan Vali Memduh Oğuz, ülkemizde yılda 4 bin insanın trafik kazasında yaşamını yitirdiğini belirterek “Bu bizim milli bir ayıbımızdır! Hiç trafik kazasında bu kadar can kaybı olur mu? Aklım almıyor” dedi.Öte yandan 09.00’da başlaması gereken program Vali Oğuz’un gecikmesiyle 485 dakika gecikmeli başlayınca öğrenciler uzun süre sıcağın altında beklemek zorunda kaldı!

İçinde bulunduğumuz hafta Karayolu Trafik Güvenliği Haftası olması dolayısıyla dün Hükümet meydanın bir dizi etkinlik yapıldı. Programa; Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emniyet Müdürü Mehmet Or, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, Oda Başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ÇOCUKLAR BEKLETİLDİ

09.00’da başlaması gereken program Vali Memduh Oğuz’un geç katılımıyla yaklaşık 45 dakika gecikmeyle yapıldı. Hal böyle olunca programa atkılan öğrenciler dakikalarca güneşin altında bekletildi.

KAZALAR SÜRÜCÜ KAYNAKLI

İl emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen programda ilk olarak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural konuştu. Tural, “Trafik kazaları alınan tüm önlemlere rağmen artıyor. Sürücüler kurallara uymamaktadırlar. Önceliği hep kendisinde olduğunu düşünmektedirler. Özellikle sürücü kurslarında trafikte saygının çok önemli olduğu anlatılmalıdır. 20112 yılında Türkiye genelinde 270 bin trafik kazası meydana gelmiş ve bunların yüzde 40’ı ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarıdır. Kazaların en çoğu sürücü kaynaklıdır ve sebebi de sürattir” dedi.

2020’YE KADAR TRAFİK KAZALARINI YÜZDE 50 AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ

Öte yandan İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, ülkemizde her saat 27 trafik kazasının meydana geldiğini ve bu kazalarda ortalama 5 ila 20 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Kaza mağdurlarının çoğunun genç olduğuna dikkat çeken Or, “İlimizde de geçtiğimiz yıl 790 trafik kazası meydana geldi. Bunların 308’i maddi, 479’u yaralamalı ve 3’ü de ölümlü kazadır. Ancak bir önceki yıla göre kaza sayısı yüzde 23 oranında azaldı. 2020’ye kadar trafik kazalarını yüzde 50 oranında azaltmayı hedefliyoruz. Bu yıl denetimlerimiz artarak devam edecek. Biz örnek olalım, düşüncelerin değiştiğini göreceğiz” diye konuştu.

YAŞAM TÜNELİ PROJESİ TANITILDI

Diğer taraftan konuşmaların ardından yaşam tüneli eğitim projesinin açılışı yapıldı. Bu projeyle trafik kazalarında farkındalık oluşturmak istenildiği, kaza ve ölümleri azaltmanın hedeflendiği açıklandı. Projede özellikle emniyet kemeri ve kask kullanımını üst seviyeye çıkararak, kaza için eğitici filmler izlettirileceği bildirildi. 

VALİ OĞUZ’DAN BÜYÜK ATATÜRK VURGUSU

Bu arada Yaşam Tüneli Eğitim Projesi açılışı öncesi açıklamada bulunan Vali Memduh Oğuz, “Bugün düzenlenen etkinlikte en dikkat çekici husus; Büyük Atatürk’e sunduğumuz çelenk biçimimiz. Gördüğünüz gibi çelengi ben, Belediye Başkanımız, İl Emniyet Müdürümüz ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız hep birlikte sunduk. Verilen hizmet toplum tarafından benimsendiği takdirde geçerli olur. Trafikte ayrıcalık diye bir şey yoktur. Hukuk herkes için vardır. Ancak ambulans ve itfaiye her zaman imtiyazlıdır. Çünkü insanlık için önceliklidir. Bugün güzel bir tablo ortaya çıktı. Ülkemizde yılda 4 bin kişi trafik kazasında yaşamını yitiriyor. Bu anlamda vicdan sahipleri bu konuyu iyi düşünmeliler. Çünkü bu bizim milli bir ayıbımızdır. Hiç trafik kazasında bu kadar can kaybı olur mu? Aklım almıyor. Isparta trafik kurallarına uyan güzel bir şehir. Biz bunu daha üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

YILIN ŞOFÖRÜ MUSTAFA YILMAZ

Son olarak yılın şoförü ödülü verildi. Ödülü Mustafa Yılmaz isimli taksi şoförü aldı.

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...