SDÜ, Su Kalitesi İzleme Eğitim Programına Ev Sahipliği Yapıyor

8 Mayıs 2013 18:40

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü İzleme Daire Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen “AB Su Çerçeve Direktifi Kapsamında Su Kalitesi İzleme” hizmet içi eğitim programı SDÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü teknik personeline yönelik düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Su Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Diler, teorik, akarsu ve göl uygulamaları ile toplam 4 gün sürecek olan program hakkında bilgi vererek “SDÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan hizmet içi eğitim programının ana teması; AB Su Çerçeve Direktifi kapsamında Ülkemizde SÇD’ye uyumlu fizikokimyasal, biyolojik ve ekolojik su kalitesi izleme çalışmalarının nasıl yapılacağı üzerinedir.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü İzleme Daire Başkanı Mertkan Erdemli ise, SDÜ’ ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek düzenlenen etkinliğin faydalı olmasını diledi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt da, gelecek nesli de yakından ilgilendiren su konusundaki eğitim programına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve Türkiye’nin sayılı su enstitüleri arasında yer alan SDÜ Su Enstitüsünün ekip ruhu içerisinde önemli ve başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından programın düzenlenmesine katkıda bulunan Mertkan Erdemli’ye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt tarafından plaket verildi.

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...