‘’ISPARTA´YI EKONOMİK YÖNDEN KALKINDIRACAĞIZ’’

19 Eylül 2022 16:28

Seçim çalışmalarına hız veren Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Metin Çelik, genç ve donanımlı ekibiyle birlikte Eski Sanayi Sitesinde üyelerle buluştu. Çelik, Isparta'nın ekonomik yönden kalkınması için tüm gayreti göstereceklerini söyledi.
1 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine mavi liste ile girecek olan iş insanı Metin Çelik, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Yaptığı ziyaretlerde yoğun ilgiyle karşılanan Çelik sanayi esnafının sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini anlattı.
Isparta'nın ekonomik alanda kalkınması için çabalayacaklarını ve üreticinin önünü açacak çalışmalara imza atacaklarını söyleyen Çelik, “Üyelerimizin her zaman sorunlarına eğilen, fikirlerine açık olan bir yönetim anlayışında olacağız. Kısmet olursa, göreve gelmemiz halinde tüm üyelerimizle birlikte şehrimizin ekonomisine değer katacağız ve bu alanda gelişmesi, büyümesi için tüm gayreti göstereceğiz. Genç, donanımlı, üretmeye ve gelişime açık olan bir ekiple yola çıktık. İnanıyorum ki göreve geldiğimiz zaman sektörel sorunları doğru tespit ederek, doğru çözümlerle kısa sürede sonuç alacağız.” dedi.
SANAYİ ESNAFINA PROJELERİNİ ANLATTI
Projelerinden de bahseden Çelik, “Sanayi yatırımlarının iş kolu ihtiyacına göre kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla mesleki eğitim merkezi kuracağız. İhracatı geliştirmek ve yatırımcıyı dünya pazarına sokmak için kuracağımız ofisimiz ile ihracat koçluğu yapacağız. Günümüzün en önemli ticaret kolu şüphesiz ki e-ticaret. Bu alanda da dijital ticareti geliştirme ve destekleme ofisi kuracağız. Ar-Ge çalışmalarında yeni bir ivme yakalamak için Oda bünyesinde proje ve Ar-Ge destekleme ofisimizi üniversitelerimizin ortaklığında kuracağız. Üyelerimizin KOSGEB, BAKA, TÜBİTAK projeleri geliştirmelerine yardımcı olmak için sektör odaklı toplantılara hız vereceğiz. Tarımsal üretimiyle Türkiye'nin gözde illerinden olan Isparta'mızın daha verimli üretim yapması ve daha fazla kazanç elde edebilmesi için Meyve Birliğinin kurulmasına öncülük edeceğiz. Isparta'nın sağlık turizmi alanında gelişebilmesi için tüm kamu ve özel hastanelerimizle bir araya geleceğiz, farklı çalışmalar yürüteceğiz. Dünya çapında önemli fuar ve kongre organizasyonlarını şehrimizle buluşturacağız. Yönetime gelmemiz halinde en önemli projelerimizden bir tanesi de şehir olarak ham madde değil ürün satabilmek olacak. Öz kaynaklarımızı işleyip, katma değer katarak ekonomimize hayat vereceğiz. Bu kapsamdaki önceliklerimizden bir tanesi Gıda Sanayi Bölgesi olacak. Gıda sektöründe dünyaya marka ürünler ihraç edebilen şehir olacağız.” dedi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1038 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...