“İkinci Organize Sanayi Bölgesini kuracağız”

8 Mayıs 2013 18:52

ITSO Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen, seçime az bir süre kala projelerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Başdeğirmen, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Isparta’ya Ekonomi Kompleksi kazandıracaklarını ve bunun yanında da ikinci Organize Sanayi Bölgesi’ni kuracaklarını belirtti. Başdeğirmen ayrıca, Meclisi gençleştirip ITSO’yu Türkiye’de ilk sıralara yükselteceklerini ifade etti.

ITSO seçimlerine 3 gün kala Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen, daha öncede kamuoyuyla paylaştığı Ekonomi Kompleksi Projesi’nin detaylarını anlattı. Bu projenin göreve gelmeleri halinde ilk önce yapacakları arasında bulunduğunu açıklayan Başdeğirmen, “Bizim kendi arazimiz var üniversite çevresinde. Oraya binamızı taşıyıp alanlarımızı ve faaliyetlerimizi fazlalaştırmayı düşünüyüz. BAKA, ITB, TKDK ve ITSO’yu iç içe geçirecek bir ekonomi kompleksi kurmak istiyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk olacak. Ve ilk çalışmamız olacak” dedi.

İKİNCİ ORGANİZE SANAYİYİ KURACAĞIZ

Öte yandan Isparta’nın mevcut değerlerini koruyup üstüne yeni projeler geliştireceklerini de açıklayan Başdeğirmen, “Kompleks içine iki banka projemiz de var. Ayrıca fuar alanı da oluşturacağız. Bölge hastanesi geliyor, Kara Havacılık Okulu geliyor. Tarımda hayvancılıkta çok iyi yerdeyiz. 55 bin öğrencisi olan bir üniversitemiz var. Sanayimiz de iyi gidiyor. Kozmetikte de iyi gidiyoruz. Organize sanayi de iyi gelişmeler var. Biz bunların hepsini geliştireceğiz. Birinci organize doldu. İkinci organize sanayiyi kuracağız. Çünkü bir organizeyi kurmak 10 yıl gibi bir zaman alıyor. Biz de şimdiden yapıp ikinci organizeyi kurup sanayicileri buraya çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

MECLİSİ GENÇLEŞTİRECEĞİZ

ITSO Meclisi’nde yaş ortalamasının 39 olduğunu ve bunu 37’ye çekip Meclisi gençleştirmek istediklerini de ifade eden Başdeğirmen, “Meclisteki yaş ortalamasını düşürmeye çalışıyoruz. Gençlerden daha fazla yararlanmak için ekibimizi gençlerden seçtik. Isparta’yı daha iyi yerlere götürecek arkadaşlar var listemizde. Ayrıca şu anki ITSO ile Türkiye’de ilk 25 içindeyiz. Bundan sonrada bu başarıları fazlalaştırıp yeniye ayak uydurmalıyız. İnternet sayfamızda yaptıklarımızı şeffaflaştırıp herkese göstermek istiyoruz. K belgeleri Antalya’dan veriliyordu. Artık K belgesi odamızdan da alınabilecek. Ama bunlar da yeterli değil” şeklinde konuştu.

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...