Vali Oğuz’un teklifi Belediye Meclisinde

8 Mayıs 2013 18:53

Yıkıldıktan sonra ne yapılacağı tartışılan eski İl Özel İdare binasının yeri konusunda jet hızıyla adım atıldı. Vali Memduh Oğuz'un altı otopark üstünün ise park ve yeşil alan olarak değerlendirilmesi yönündeki düşüncesi jet hızıyla Belediye Meclisi gündemine getirildi.

Vali Memduh Oğuz’un bir süre öncede fikir olarak paylaştığı eski İl Özel İdare binasının yerine yeşil alan yapılması talebi 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 30 maddesi m bendindeki 'İl halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak' hükmü doğrultusunda Belediye Meclisi gündemine getirildi. Komisyona havale edilen talep, cuma günü kararlaştırılacak.

KARŞI ÇIKILMIŞTI

Öte yandan Vali Memduh Oğuz, 8 yıldır boş duran binanın yıkılmasından sonra bu görüşü desteklercesine açıklama yapmış “Altı otopark üstü meydan, yeşil alan” diye görüşünü ifade etmişti. Bu görüşe İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Üyesi ve Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir karşı çıkmıştı. Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu da söz konusu alana sembol bina yapılmasını önermişti.

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...