“1.5 Milyarlık bir proje olan ISPARTARAY´ı hayata geçirmeye çalışıyoruz”

18 Ekim 2022 16:25

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in seçim döneminde vaat ettiği vizyon projesi Ispartaray'da ön fizibilite çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Başdeğirmen,
“1,5 milyar liralık bir yatırımı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Amacımız dönemimiz içerisinde bu projeyi önemli bir seviyeye getirmek. Biz başladığımız işleri
hiçbir zaman yarım bırakmadık”
dedi.
10 bin 250 metre uzunluğundaki Ispartaray projesi 2 hattan oluşuyor. İlk güzergahtaki proje Isparta Garından başlıyor ve Üniversite-KYK yurtlarına kadar devam ediyor. Hatta 6 istasyon bulunuyor. Diğer hat ise Gar-Havalimanı olarak planlandı. Isparta'nın ulaşım sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacak olan projeye ilişkin Başkan Başdeğirmen önemli açıklamalarda bulundu.
Proje için 50'lik yol açacaklarını ancak açılacak yolun büyük ova kapsamında olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Isparta rayı biz tabii ki seçim öncesinden vaat etmiştik. Demiryolu şu andaki kullandığımız Gardan KYK yurduna kadar. O KYK Yurduna kadar gidecek o ana hattaki 50 metrelik yolumuzu mesela burası yirmilik yol. Bunun 2 buçuk misli daha büyük yol yapacağız. Yani açıyoruz. Ancak orası tarım arazisi yani büyük ova damgası vurulan bir alan olduğu için orada izin almakta biraz zorlandık. Çünkü tarım arazisini devletimiz başka yerlerde kullanılmasını istemiyor. Ama mantıklı bir şekilde bu yolun ihtiyacını anlatınca biz buranın iznini aldık. İzni aldıktan sonra Devlet Demiryolları beşinci kez buraya geldiler. Daha önce zemin etütlerini yaptılar, plan projeleri yaptılar. Nereden geçilecek? Buradaki hemzemin geçitleri üzerinden veya altından köprüleri nasıl yapacağız? Bizim yapmış olduğumuz bir proje vardı, onu aldılar. Ona entegre ederek yeni 1 proje hazırlıyorlar. ” dedi.
Başkan Başdeğirmen: Proje 1,5 milyar liralık bir yatırım
Ispartaray projesinin maliyetinin 1,5 milyar lira olduğuna dikkat çeken Başkan Başdeğirmen, “Bu yatırım 1 buçuk milyar liralık bir yatırım. Böyle kolay bir yatırım değil. Hani birdenbire de bunu ortaya koyabilmesi mümkün değil. Çünkü bunun fizibiliteler çok uzun süren şeyler. Daha 3 buçuk sene olmuş. Yani bu görevimizi yapalı 3 senedir kaldı 1 buçuk yıl. Bu yıl 1 buçuk yıl içerisinde biz bunu nereye kadar götürebiliriz. Bizim için önemli olan o. Biz bunu başlatıp devam ettirmek. Yani başlamış işleri hiç yarım bıraktık mı? Başlamış işlere hiç ket vurduk mu? Kim yaptıysa kim başladıysa hepsine teşekkür ettik. Allah razı olsun bundan önce de bir memleketimize hizmet eden bütün başkanlarımıza ve yetkililerimize teşekkür ettik. Ama şimdi biz bunları yaparken biz de mutluyuz. Yani kadınlarımızla, erkeklerimiz ile gencimizle, yaşlılarımızla, engellimizle, tüm bireylerimiz ile içli dışlıyız. Her şeyiyle onların yanındayız. Onlara her şeyi yapmak için elimizden gelen yapılması gereken her şeyi yapıyoruz.”
•BELEDİYE BASIN

Bu haber 1014 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...