Belediyenin Mehteran ekibi Japonya’ya gitti

10 Mayıs 2013 17:05

Isparta Belediyesi Mehteran-ı Şehri Gül ekibi Japonya’ya gitti. Mehteran ekibi Japonya’nın en büyük fuarları arasında bulunan ve 11-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında Tokyo Saitama Seibu Dome’de gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gül ve Bahçecilik Fuarı’nda boy gösterecek. BAKA ile Japonya tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan etkinliklerin bu yıl ki ana teması ise Türkiye ve Türkiye Bahçeleri olacak.

Bu kapsamda Isparta Belediyesi Mehteran-ı Şehri Gül ekibi de davetli olarak Japonya’ya gitti. Mehteran ekibi 11-14 Mayıs 2013 tarihleri arasında 5 Mehteran gösterisi gerçekleştirecek. Diğer taraftan mehteran ekibi Türkiye Tanıtım Etkinliklerinde de gösteri yapacak. Bu kapsamda Isparta Belediyesi Mehteran-ı Şehri Gül ekibi Japonya’dan 19 Mayıs 2013’te Türkiye’ye dönecek. 18 kişilik kafileyi ise Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yolcu etti.

Kendisinin de bu programa katılmayı çok arzu ettiğini ancak, yoğun işleri dolayısıyla etkinlikte bir arada olamayacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Japonya’ya ben gelemiyorum, bizleri orada en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Japon halkı Türkleri çok sever. Japon halkı ile sanki kendi aranızda bir kan bağı varmış gibi hissedersiniz. Yabancılık çekmezsiniz. Bunu başka ülkelerde fazla göremezsiniz. Sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Bu yıl ana temanın Türkiye ve Türkiye Bahçeleri olarak ilan edilmesinin ardından özellikle Isparta’nın güllerinin ön plana çıkarılacağı fuarın ziyaretçi sayısının 400 binden fazla olacağı bekleniyor.

 

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...