“Dilencilere yaptırımda bulunamıyoruz!”

10 Mayıs 2013 17:08

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye’nin çeşitli illerinden kalkıp gelen ve vatandaşların duygularını sömürerek dilenen vatandaşlara yaptırımda bulunamadıkları için şikâyetçi. Günaydın, “Bir kişinin 20 cezası var. ama aynı işi yine yapıyor yine yapıyor. Onlar da bunun farkında” dedi.

Sayıları gün geçtikçe artan ve grup halinde Isparta’ya gelen dilencilere göz açtırılmıyor. Özellikle zabıta ekipleri sabahın erken saatlerinde yerleri belirlenen dilencileri topluyor ve Kabahatler Kanunu’ndan işlem yapıyor.

KANUNDA BOŞLUK VAR!

Dilencilere para cezası yazmaktan başka herhangi bir yaptırımda bulunamadıkları için bu kişilerin salındıktan sonra tekrar aynı işi yapmaya devam ettiğini belirten Başkan Günaydın, “Kanunlarımız dilenciler için yaptırım uygulatmıyor. Yetkililer biran önce bu duruma el atmalı. Biz yakalıyoruz. Para cezası kesiyoruz. Tekrar salıyoruz. Bir bakmışsınız yine aynı işi yapıyor.

BİR KİŞİNİN 20’YE YAKIN CEZASI VAR

Yakalananlar arasında özellikle dikkatimi çeken bir husus oldu. Bir kişinin yaklaşık 20 cezası var ve ödememiş. O da bu işin farkında hem cezasını ödemiyor hem de dilenmeye devam ediyor. Elimiz kolumuz bağlı” dedi.

VATANDAŞIN HUZURU BOZULUYOR

Her50 m. bir dilencilerin bulunduğunu ve vatandaşı sürekli para isteyerek taciz ettiklerini ifade eden Başkan Günaydın, “Zabıta ekiplerimize verdiğim talimat üzerine göz açtırmamaya çalışıyoruz ama ne zaman nerede olduklarını kestiremiyoruz. Her gün yer değiştiriyorlar. Biz elimizden geleni yapıyoruz ve vatandaşımızın sokaklarda huzurlu ve güvenli bir şekilde yol almasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda emniyette bize destek vermeli. Çok iyi işler yapıyorlar. Başarılı bir il Emniyet Müdürümüz var.  Bu konuda bize destek olurlarsa çok sevineceğim”  diye konuştu.

 

Bu haber 582 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...