“En ciddi sorunumuz diyalog eksikliği”

10 Mayıs 2013 17:09

Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Başkan adayı İsmail Rüştü Çelik’in listesinde bulunan ve 4. grupta yarışacak olan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, faaliyet gösterdikleri sektörün sorunlarının belli olduğunu belirtti. En ciddi sorunlarının sektör içerisindeki üyelerin birbirleriyle diyalog eksikliği olduğuna değinen Göçer, “Birçok kereler sesimizi hep yalnız çıkarmaya mecbur bırakılmış ve bu durumdan Isparta’nın ve sektörümüzün zarar gördüğünü her ortamda dile getirmişizdir” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine 2 gün kaldı. Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Başkan adayı İsmail Rüştü Çelik’in listesinde bulunan ve 4. grupta yarışacak olan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, bugüne kadar yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini aktardı.

TEK YUMRUK HALİNE GELMELİYİZ

Sektörde tek yumruk olma adına daha önce birçok çalışma yaptıklarını ancak dikkate bile alınmadığını ileri süren Göçer, “Birçok kereler sesimizi hep yalnız çıkarmaya mecbur bırakılmış ve bu durumdan Isparta’nın ve sektörümüzün zarar gördüğünü her ortamda dile getirmişizdir. Faaliyet gösterdiğimiz sektörün sorunları bellidir. En ciddi sorunumuz sektör içerisindeki üyelerimizin birbirleriyle diyalog eksikliğidir. Sektörümüzü güçlü ve sağlam bir yumruk haline getirmek en büyük amacımız olmalıdır. Bu amaca ulaşmak için çeşitli bilgilendirme toplantıları yapmak amacıyla bütçe taleplerimizi iletmemize rağmen bütçe sıkıntısı bahane edilerek taleplerimiz dikkate alınmamıştır” dedi.

TEK VE GÜÇLÜ BİR LOBİ OLUŞTURULMALI

Öte yandan oluşturulacak olan bu birliktelikten Isparta’daki arsa fiyatlarının pahallılığı noktasında ortak akıl üretilmesi, yeni kanun ve yasa değişikliklerine kolay ve doğru şekilde adapte olmak, çeşitli kurumlarla olan sorunlarda tek ve güçlü bir lobi oluşturulması, gerekli görülmesi durumunda bir dernek çatısı altında toplanmak, belediyelerle yaşanan ruhsat alma süreleriyle ilgili çalışma yapılması, müteahhitlik bir meslek olduğundan meslek içi eğitimlerine ağırlık verilmesi gerekli görüldüğü hallerde konusunda uzman eğitimcilerin Oda bünyesinde çalıştırılması gibi birçok kazanım elde edecekleri amacında olduklarını bildiren Göçer, şunları söyledi;

İŞ POTANSİYELİNİ YERELDE TUTMAYA ÇALIŞMALIYIZ

“Ayrıca önümüzdeki günlerde şehrimizde de uygulanmaya başlayacak olan Kentsel Dönüşüm süreci içerinde şehrimiz çeşitli komşu illerden ve ulusal çalışan firmalar tarafından rantı yüksek olarak görüldüğünden mutlaka kentimize bir ilgi olacaktır. Özellikle mahalle ve büyük ölçekli hazırlanan kentsel dönüşüm projelerinde bu firmalar kentimize akın edeceklerdir. Bu durum karşısında kentimizde faaliyet gösteren müteahhit ve kooperatifler birbirine kenetlenmeli ve oluşacak iş potansiyelini yerelde tutmaya azami gayret göstermeliyiz. Gerekli görülmesi durumunda tek bir şirket altında toplanma yolunu izleyebiliriz. Bu gayreti de gösterecek kurum hepimizin mensubu olduğu ITSO’dur.

TOKİ’YE KARŞI TEK BAŞIMIZA MÜCADELE ETTİK

Görevde olduğumuz süre içerisinde yukarıdaki düşüncelerle hastane arazilerinin TOKİ’ye devir olarak Sağlık kompleksine kaynak oluşturulmasına ve SDÜ yerleşkesi içerisine TOKİ marifetiyle konut yapılmasına ve ticari alanlar oluşturulmasına tüm Sivil Toplum Kuruluşları (STK) içerisinde ITSO 4. meslek grubu olarak tek başımıza dimdik bir duruş sergilemişizdir.

Sektörümüzün sorunlarıyla her zaman yakından ilgilenmiş ve bu sorunların yetkili kişilere aktarımı noktasında azami gayret sarf etmişizdir. Bu bağlamda Belediyeler, Emniyet Müdürlüğü, Defterdarlık, Torosgaz, STK’lar ve özel firmalarla defalarca bir araya gelmişizdir. Sadece sorun aktarmakla kalmayıp çözüm odaklı her zaman çözüme yönelik önerilerimizi de sunmuşuzdur.

ÜYE MENFAATLERİNİ ÖN PLANDA TUTAN

BİR ITSO HER ZAMAN ÖZLEMİMİZ OLDU

Geçtiğimiz 4 yılda yapı sektöründe meydana gelen kanun değişikliklerinde (Yapı denetim kanunu, müteahhitlik kanunu vb.) üyelerimizin önünü daha iyi görmesi amacıyla bilgilendirme toplantıları yaptık. Güçlü bir ITSO, güçlü bir yönetim, güçlü bir STK, doğru bildiğini kimseden çekinmeden konuşan ve üye menfaatlerini ön planda tutan bir ITSO her zaman özlemimiz oldu. Bu özlemimizi gidermek ve yeni oluşacak meclisle sektörümüze katkı sağlamak amacıyla tekrar adaylılığımızı koyduk. ‘Şimdi değişim zamanı’ diyor ve tüm sektör paydaşlarımızı pembe liste çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz.”

 

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...