ISPARTA TED KOLEJİ CUMHURİYETİN 99.YILINI COŞKUYLA KUTLADI

28 Ekim 2022 16:25

Yabancı dille eğitim yapan ilk eğitim kurumu olan Türk Eğitim Derneğinin (TED) Isparta'daki meşalesi TED Isparta Kolejinde; Atatürk ilkelerine, devrimlerine ve Cumhuriyet'e olan bağlılığıyla, TED'in 94 yıllık köklü tarihi, değerleri ve hedefleri ışığında Cumhuriyet'in 99'uncu yılını coşkuyla kutladı. Törende Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenci, öğretmen, veli ve mezunlarıyla bir araya gelmenin de mutluluğunu yaşattı.
27 Ekim akşamı gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. TED Isparta Koleji okul Müdürü Hüseyin ŞATAF, Kolejliler'e seslendiği konuşmasında “Sevgili Kolejliler, Cumhuriyet Türk Milleti'ne bırakılan en büyük mirastır. Bizlere ve gelecek kuşaklara düşen en büyük görev, Cumhuriyetimizi sonsuza dek korumak, yücelterek yaşatmak ve daha güçlü bir Türkiye için hiç yorulmadan çalışmaktır. Ülkemizin yönetiminde ileride söz sahibi olacak siz gençlerimizin, ülkemizin aydınlık geleceği ve refahı için en iyisini yapacağınıza olan güvenimiz tamdır. Hepinizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.“ dedi.
Tören programında Anaokulu, İlkokul, Ortaokul Korosu Cumhuriyet marşlarını seslendirdi. Ardından 3.sınıfların vals gösterisi, ortaokul öğrencilerinin halk dansları gösterisi ve lise tiyatro kulübü öğrencilerinin Cumhuriyet temalı tiyatro oyunu izleyenlere duygulu anlar yaşattı. İlkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Cumhuriyet temalı şiir yarışması ödül töreni ile devam etti. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kurucu Temsilci ve Okul Müdürleri
tarafından taktim edildi. Tören gecenin final sahnesinde öncelikle Anaokulu öğrencilerinin ritim ve rap gösterisi yer aldı.
Ardından tüm öğrencilerin,
öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin velilerin katılımıyla birlikte coşku içinde
10.Yıl Marşımızı
söyleyerek sonlandı.
• HANDE KURT

Bu haber 1065 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...