Amaç; kurumu her kesime tanıtmak

10 Mayıs 2013 17:10

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Sosyal Güvenlik Haftası, bir dizi etkinlikle kutlanacak. Geçen beş yıl içerisinde Kurumsal örgütlenme anlamında Sosyal Güvenlik Merkezleriyle ciddi mesafeler alındığını belirten SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla hizmet standartlarının her geçen gün daha da arttığını kaydetti.

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamalarının 6’ncısı, 13 – 19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  Toplumumuzda farkındalık oluşturma, toplumumuzu bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla, Isparta’da SGK İl Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik planlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Bayram; dün saat 10:00’da Baride Hotels’de basın mensupları ile bir araya gelerek, haftanın kutlanma amacı ve kutlama programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bayram, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere, 2008 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının 2.haftası "Sosyal Güvenlik Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Bu yıl 11 Mayıs ve 19 Mayıs tarihleri arasında 6.sini kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftasının başlaması nedeniyle düzenlediğimiz toplantıya hoş geldiniz.

Sosyal Güvenlik haftası, toplumumuzda farkındalık oluşturma, toplumumuzu bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan bakıldığında beş yıldır gerçekleştirdiğimiz Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinin amacına ulaştığını söyleyebiliriz.

Yediden yetmişe hepimizin yanında olan Sosyal Güvenlik Kurumunu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin yaygınlaşmasına yardımcı olmak amacıyla, bugüne kadar düzenlediğimiz etkinliklerle sivil toplum örgütleri ve kitle iletişim araçlarıyla vatandaşlarımıza ulaşılmaktadır.

Ülkemizde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük reformlarından biri olan sosyal güvenlik reformu, Sosyal güvenlik Kurumunun tüm vatandaşlarımıza sağladığı hizmetlerin daha etkin, daha hızlı ve daha kaliteli olması için sürekli bir yenilenme ve gelişme anlayışıyla her geçen gün hayatımızda daha çok hissedilmektedir.

Geçen beş yıl içerisinde Kurumsal örgütlenme anlamında Sosyal Güvenlik Merkezleriyle ciddi mesafeler alınmış olup, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla hizmet standartlarımız her geçen gün daha da artmaktadır. Bilişim teknolojilerini etkin biçimde kullanan, hızlı ve doğru karar veren, merkezde ve taşrada kurumsal kapasitesi güçlenmiş bir Kurum oluşturma çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

13-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Mülki makam başta olmak üzere, kamu kurum kuruluşları ile çeşitli sivil toplum örgütlerine, hastane, huzurevleri, basın kuruluşları vb. ziyaretler gerçekleştirilecek, Kurumumuza hizmet vermekte iken görevi başında vefat eden ve emekli olup ahirete intikal eden çalışanlarımız için mevlit okutulacak (tüm Kurum personelimize açık ) , hafta içindeki Cuma hutbesinde Kayıt dışı istihdamın öneminin vurgulanacağı kul hakkı konusu işlenecek, halka açık Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü korosunun vereceği TSM konseri, Kurum personelimizin tamamına yönelik Karacaören baraj gezisi ve yemekli motivasyon gecesi tertip edilecektir.

Bunun yanı sıra il protokolünün katılacağı 2012 yılında Kurumumuza en fazla prim ödeyen ilk 10 işverene ödül töreni düzenlenecek, Kurumumuzdan maaş almakta olan en yaşlı emeklimizle, halen aktif çalışmakta olup en fazla prim ödeme gün sayısına sahip olan sigortalımıza da ödüller verilecektir.

Hafta boyunca TV ve Radyolarda reklam spotları yayımlanacak, IYAŞ bünyesinde stant oluşturularak Kurumsal tanıtımımız etkin biçimde yapılacaktır.

Diğer taraftan yine hafta içinde ilköğretim öğrencileri için bastırılan sosyal güvenlik bilincinin yerleştirilmesine yönelik kitap ve Cd lerin dağıtılması, yüksek okul öğrencilerine ve er ve erbaşlara yönelik bu kapsamda seminerler düzenlenecektir.

Hafta boyunca Kurum vizyonu ile ilgili pankartlar şehrin önemli noktalarına asılacak, dergi broşür dağıtımı yapılacak, Kurum Başkanlığımızca hazırlanan mektuplar işverenlerimize gönderilecektir.

Sözlerimi bitirirken altıncısını kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftasının hizmet verdiğimiz tüm paydaşlarımızla, çalışanlarımıza kutlu olmasını, yapacağımız etkinliklerin sosyal güvenlik bilinci ve anlayışının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamasını diliyorum”.

13 – 19 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA KUTLANACAK OLAN SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI

**11 Mayıs 2013 Cumartesi 09:00

Kurum personeline Karacaören baraj gezisi                                                                                                                                    

**13 Mayıs 2013 Pazartesi 10:30

Atatürk anıtına çelenk sunumu  Vilayet                                 

**13 Mayıs 2013 Pazartesi  11:00

Valilik Makamına ziyaret Vilayet  

**13 Mayıs 2013 Pazartesi 

Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Emniyet Müdürü ziyareti

**14 Mayıs 2013 Salı 10:30          

Kurumumuzdan maaş almakta olan en yaşlı kişiye

 ziyaret ve ödül töreni  Aksu Kaymakamlığı              

**14 Mayıs 2013 Salı  20:00                  

Kuruma en fazla prim ödeyen ilk 10 işverene ödül töreni ( Yemekli -Eşli ) - 150 kişi                 Barıda Hotels 

**15 Mayıs 2013 Çarşamba          

Sivil toplum örgütleri, Hastane vb. ziyaretler

15 Mayıs 2013 Çarşamba  11:00     

Gülbirlik İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik kitap CD dağıtım töreni                                                   

**16 Mayıs 2013 Perşembe         

Kurumuzda görev yapmış vefat eden çalışanlarımız için Mevlit okutulması                                   Mimar Sinan Camii

**17 Mayıs 2013 Cuma  /  Cuma vakti           

Cuma hutbesinde kayıt dışı istihdamla ilgili kul hakkı üzerine hutbe okutulması                                     Tüm Camiler                    

**17 Mayıs 2013 Cuma

İşveren ziyaretleri

**18 Mayıs 2013 Cumartesi 20:00

Halka açık TSM Konseri - Bursa SGK TSM Korosu                                                                              Belediye Kültür Sineması

**20 Mayıs 2013 Pazartesi  20.00

Kurum personeline yönelik motivasyon gecesi ve personele ödül töreni                                                Teras Park                          

**Ayrıca   :

Er ve Erbaşlara yönelik Sosyal Güvenlik Seminerleri

Üniversite ve Yüksekokul öğrencilerine yönelik Sosyal Güvenlik Seminerleri

 

Bu haber 568 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...