“ Şimdi keçilere terörist, PKK’lılara aktivist diyorlar”

10 Mayıs 2013 17:11

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Isparta ziyaretinde AKP Milletvekili Recep Özel ile Süleyman Demirel’i eleştiren Başbakan Erdoğan’a cevap verdi. İnce, ayrıca ulusal gündemdeki konuları değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisi tarafından düzenlenen konferansa katılmak için dün Isparta’ya geldi. Beraberinde Parti Meclisi Üyesi Emel Yıldırım, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ile birlikte partililerle buluşan Muharrem İnce, bilinen sivri dilli üslubuyla hükümete yüklendi.

SEÇİMİ KAZANIP İLK DEMİREL’İN YANINA GİDEN

ERDOĞAN BUGÜN DEMİREL’E KOYUN DİYEBİLİYOR

İlk olarak Isparta’yı da yakından ilgilendiren konularla sözlerine başlayan İnce, Süleyman Demirel’e hakaret eden Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. İnce, geçmişte partilerinden ayrılmış olmasına rağmen Fevzi Çakmak'a, Kazım Karabekir'e tek laf etmediklerini belirterek “Bu bizim ahlakımızın, siyasi terbiyemizin gereğidir. Ama Başbakan her ağzını açtığında İsmet İnönü'ye küfreder. Geçtiğimiz günlerde Süleyman Demirel'e 'koyun' dedi. 2002'de seçimlerden sonra ilk ziyaret ettiği kişi Sayın Demirel idi. O gün Demirel'i ziyaret eden Başbakan bugün Demirel'e koyun diyebiliyor. Türkiye'de siyasetin geldiği nokta ne yazık ki bu” dedi.

MİLLETVEKİLİ ÖZEL'İ MİT KANUNU İLE ELEŞTİRDİ

Öte yandan TBMM'ye MİT Kanunu'nu sunan AKP Milletvekili Recep Özel'i Isparta'ya şikâyet eden İnce, “Özel bir arkadaşımız var. MİT Kanunu'nu hazırlayan ya da hazırlanıp eline verilen arkadaş. MİT müsteşarını yargılatamadılar ve sabaha karşı bir kanun çıkarttılar. Bunu ona bir sorun laf atmayı çok iyi beceriyor. Madem bu özel yetkili mahkemeler adalet dağıtıyor hukukun üstünlüğünü sağlıyorsa neden MİT Müsteşarını yargılatmamak için kanun çıkarttınız? ‘Bu kanunu da sen mi hazırladın yoksa eline mi tutuşturdular?’ diye bir sorun” diye konuştu.

BAŞBAKAN’I HEDEF ALDI

Ülke gündemine dair değerlendirmelerine geçen İnce’nin hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. İnce, Başbakan'ın önceki günkü grup toplantısında Suriye Banyas'ta sivillere dönük saldırılara ilişkin “Banyas'taki manzara en az Kerbela'daki kadar acıdır. Katiller de en az Yezit kadar alçaktır” sözlerini hatırlattı. İnce, şöyle konuştu: “Sayın Başbakan grup konuşmasında Suriye Banyas'ta yaşanan olayların da Kerbela olduğunu söyledi. Kerbela'da 70 kişinin bir ordu tarafından katledilmesi vardır. Banyas'ta olay farklı. Banyas'ta Yezit sayısı birden fazla. Çevresine bir bakması lazım Başbakan'ın. Suriye'de savaşıp gece Türkiye'ye sığınanlar var mı? Bunlara silah yardımını kim yapıyor? Her ikisi de acı olaydır. Banyas'ta birden fazla Yezit var."

“ISPARTA’DA SİZLERE BAYRAK, EZAN, CAMİ

YALANLARI SÖYLERKEN İŞİ PİŞİRİYORLARMIŞ!”

Başbakan Erdoğan'ın 2 Haziran 2011'de Isparta Hükümet Meydanı'nda söylediklerini anımsatan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "O gün meydandan sizlere 'Benim ilçe başkanlarım PKK tarafından kaçırılıyor. İlçe başkanlarımın seçim büroları basılıyor' deyip İmralı ile anlaştığını size söylemedi. Burada bayraktan söz etti. Karayılan ile anlaşmasını anlatmadı. Size burada 'Bayrak, cami, ezan' dedi. Sizlere burada 'CHP camileri ahır yaptı' yalanını söylüyor. Ama bugün AKP'li belediyeler camileri maliyeye satılmış gibi göstererek vergi borçlarını siliyor. Hangi belediyeler bunlar diye soru önergesi verdim. Yanıt veremedi. Bu meydanda bayrak dediği zaman, ezan, cami dediği zaman da yalanmış. O sıralar Karayılan ile Apo ile iş pişiriyorlarmış. Türklük nasıl çıkacak Anayasadan, özerklik nasıl verilecek, Başkanlık nasıl gelecek, Öcalan nasıl serbest kalacak onun pazarlıklarını yapıyorlarmış."

“ŞİMDİ KEÇİLERE TERÖRİST, PKK'LILARA AKTİVİST DİYORLAR”

İnce, konuşmasında Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik'in “üç beş Mehmet öldü diye Meclis'i toplayamayız” sözü ile akil adamlar heyetinden birinin geçtiğimiz günlerde şehitlerimiz için “telef oldular” dediğini hatırlattı ve “Hayvanlar için kullanılan sözü kullandılar. Eskiden teröristlere çapulcu diyorduk. Şimdi değişti. Akil adamları protesto edenlere çapulcu diyoruz. Hayvancılığı bitirdiler. Dağlara keçiler giremez oldu. Şimdi keçilere terörist, PKK'lılara aktivist diyorlar. Türkiye'nin özeti budur” ifadesini kullandı.

İnce, basın toplantısının ardından Türkiye gündemine ilişkin partililere hitaben bir konuşma yaptı.

 

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...