Öğrenciler Projelerini sergiledi

10 Mayıs 2013 17:18

Mustafa Şener Ortaokulu 2013 yılı ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ törenle açıldı.

Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu, İşadamı İbrahim Şener, okul müdürleri, öğrenciler ve velilerin katılımıyla okul bahçesinde düzenlenen törenle 54 projenin açılışı yapıldı.

Yarışma ortamından uzak, her fikir değerlidir ilkesiyle bütün projeleri kabul ettiklerini belirten Mustafa Şener Okul Müdürü Halil Kaya; “Sayın Valim biz her öğrencinin bilimsel bir proje yapabileceği düşüncesinden hareketle yapılan her türlü proje fuar kapsamına alındı.

Proje için başvuran öğrencilerimizin tamamına yakınının projesini sergileme şansı verilmiş olup, toplam 54 projede 115 öğrencimiz ve 7 öğretmenimiz görev almışlardır” dedi.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışını yapan Vali Memduh Oğuz, bütün proje sergilerini gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı.

Mustafa Şener Okulundaki proje programının İlim Şehri Isparta’ya çok yakıştığını belirten Vali Oğuz; “Biz İlim Şehri Isparta demekle ne kadar doğru söylediğimizi burada bir kere daha gördük. İlk ve ortaokul seviyesindeki öğrencilerimizin, tam bilerek söylüyorum bu kelimeyi; dünyayla yarışacak şekilde bir olgunluk içerisinde olduklarını, ilmi ve bilimsel gayret içerisinde olduklarını gördüm ve bundan Isparta Valisi olarak çok memnun oldum, gurur duydum.

Her zaman söylüyorum; Isparta’daki velilerin çocuklarını teşvik etmeleri ve şevklendirmeleri, çocuklarımızın gayretleri, öğretmenlerimizin üstün başarısı Isparta’da eğitimde başarıyı getiriyor.

Burada çocuklarımızın bilimsel konularda yaptıkları çalışmaların kamuoyu tarafından bilinmesini isterim. Şu çocuklarımızın kullandığı cümleler bile onların ne kadar güzel yetiştirildiğine birer delil olmaktadır.

Çocuklarımızı gönülden kutluyorum, onları yetiştiren öğretmenleri il valisi olarak takdir ediyorum, tebrik ediyorum, ailelerini de kutluyorum” dedi.   

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...