Fen Lisesi,“Bilim Fuarı” etkinliğine hazırlanıyor

10 Mayıs 2013 17:21

Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi, Bilim ve Teknoloji Kulübü bu yıl “Bilim Günleri” etkinliğinin ikincisini düzenliyor.

Okulun 20.yılı münasebetiyle tarihinde ilk kez geçen yıl bir bilim organizasyonu gerçekleştirmişti. Bu kapsamda Fen Lisesi Öğrenci Projeleri sergisinin yanısıra Ortadoğu Teknik Üniversitesi -ODTÜ Bilim İnsanları ilimizde ”Bilimin Beşiği Sallasın Sizi” adlı bilim gösterisi sunmuş ve ilköğretim ve lise öğrencilerinden oluşan yaklaşık 1000 kişi izlemişti. 

Bu yıl, 16-18 Mayıs 2013 tarihinde İlimiz Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi  yerleşkesinde Fen Lisesi Spor Salonunda  ikincisi düzenlenecek olan “Bilim Günleri”  dört ana bölümden oluşuyor;

•          Süleyman Demirel Fen Lisesi Bilim Fuarı:

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarını Destekleme Programı kapsamında Türkiye’deki  1000, Isparta’da 11 pilot okuldan biri olarak belirlenen okul, ilk olarak en az 20 proje ile yapılabilen Bilim Fuarını açılışını yapacaktır.

•          Geçmişten Bilim Projeleri Sergisi:

Öğrencilerin hazırlamış olduğu ve birçoğunun ödül kazandığı bilim projeleri sergilenecektir.

•          SDFL Bilim ve Teknoloji Kulübü - Bilim Gösterileri:

SDFL Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencilerinin özverili çalışmaları sonucu hazırladığı bilim gösterilerinde de  ise Bilim ve Eğlence birlikte olacak.

•          SDÜ - Süleyman Demirel Üniversitesi  16.Uluslararası  Bilim ve Bahar Şenliği  Sergisi:

Ülkemizin güzide üniversitelerinden Süleyman Demirel Üniversitesi  Bilimseverleri ilginç projelerle buluşturacak.

“Bilim Günleri” etkinliğinin organizasyonunu gerçekleştiren SDFL Bilim ve Teknoloji Kulübünün Danışmanı  Nuri KOLAY, proje sergileri, mesleki yönlendirme – atölyeler, bilim gösterileri ve bilimsel birçok aktiviteyi bir arada sunarak çeşitli yaş gruplarından tüm öğrencilerin ve halkın bilime olan ilgisini arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

 

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...