“Özel idare arsası yeraltı kuyumcular çarşısı olsun”

10 Mayıs 2013 17:23

Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Abidin Arıkaya yönetimi ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Isparta’ya yapılması düşünülen kuyumcular çarşısı hakkında karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Vali Oğuz’un yıkılan il özel idare binasının bulunduğu alana, üstü yeşil alan, altıda çok güzel kuyumcular çarşısı olabileceği düşüncesine kuyumcular derneğinden tam destek geldi.

Kuyumcuların sosyal ve geleneksel hayatımızda oldukça önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Oğuz; “Kuyumcular çok önemli bir meslek grubudur. Bu gurubun en önemli özelliği dürüstlükleri ve sözlerinin güvenirliğidir.

Bugünlerde eski özel idare binasının durumu ne olmalı? Diye güncel bir konumuz var. Isparta Valisi olarak kanaatim; buranın üstünün yeşil alan olması, altınında kuyumcular çarşısı olmasıdır. Bunu daha öncede kamuoyu ile paylaşmıştım. Danıştığım mimarla buraya 30 tane dükkan sığabileceğini söylüyorlar.

Ben bu alanda umuma açık, halka açık bir otoparka karşıyım…  Çünkü buraya yapılacak bir otopark ilave trafik yükü demektir. Burası ilave trafik yükünü taşıyabilecek bir yer değil, çok meydan olduğu için giriş, çıkışı taşıyabilecek bir yer değil burası. O bakımdan yerin altında da olsa ben otoparkı düşünmüyorum, sadece kuyumcular çarşısındaki esnafa mahsus araç park yeri olabilir.

Böyle bir çarşı Isparta’nın ihtiyacıdır, ama kuyumcular esnafının sayısı 30’dan fazla olduğu için acaba devamı ne olur? Diye bir düşünce meydana geliyor, çünkü o arkadaşlarımızı da düşünmek bir fazilettir. İnşallah burada çevredeki yerel yönetime ait yerler veya ileride bu alanı tanzim edilmesi sırasında genişleyecek arsalarda Isparta’nın tüm kuyumcularını alabilecek bir düzenleme olur. Bu fikir doğru bir fikirdir, güzel bir fikirdir. Şehrimiz orada yapılacak olan kuyumcular çarşısı ile zenginlik kazanır” dedi.

Isparta Kuyumcular Derneği Başkanı Abidin Arıkaya ise, Vali Memduh Oğuz’un destekleriyle Isparta’da eksikliği hissedilen bir sarraflar çarşısına kavuşabileceklerini belirtti.

Arıkaya konuşmasında, “Sayın Valim güller diyarı Isparta’mıza, güzel insanlara yakışır bir vaziyette sarraflar çarşısı düşündüğünüz için sizlere teşekkür ederiz. Isparta’mız yıllardan beri bu eksikliği yaşıyordu, inşallah sizlerin sayesinde sarraflar çarşısına kavuşuruz ve toplu olarak bir yerde halkımıza hizmet verme imkanı buluruz” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Bu haber 887 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...