ETRAFI DUVAR OLMAYAN SINIFTA EĞİTİM ALACAKLAR

28 Kasım 2022 16:03

İstanbul Doğa ve Orman Okulu'M Protokolü, ISUBÜ koordinatörlüğünde ve İTÜCÜ ile Yaban Hayatı Derneği işbirliğinde, DKMP 1. Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde 5 yıllık süreçte yürütülecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında İstanbul ili Sarıyer ilçesi Belgrad Ormanı Neşet Suyu Tabiat Parkı'nda; Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü (DKMP), Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü (ISUBÜ), İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü (İTİCÜ) ve Yaban Hayatı Derneği Başkanlığı (YHD) temsilcilerinin katılımıyla Doğa ve Orman Okulu İşbirliği Protokolü imzalandı.
Ana sınıfından itibaren tüm öğrencilerimiz ile Doğa ve Orman Okulu Eğitmeni olmak isteyen Öğretmenlerimizin hedef kitle olarak dahil edildiği protokol kapsamında Doğa ve Orman Okulu Pedagojisi konseptinde doğa eğitimleri verilecek.
Açılış konuşması ve proje sunuşu gerçekleştiren ISUBÜ Orman Fakültesi'nden Dr. Yasin Ünal, “İstanbul Belgrad Ormanı Neşet Suyu Tabiat Parkında gerçekleştirilecek olan Doğa ve Orman Okulu'm projesi kapsamında İstanbul'da ana sınıfından yetişkinlere kadar birçok kesime hitap edecek şekilde doğa eğitimleri verilecek. İlk yardım teknikleri, yaban hayvanlarını iz ve belirtilerinden tanıma, yenilebilir bitkiler, zehirli ve zehirsiz sürüngen teşhis yöntemleri, arama kurtarma, doğaya uyum sağlamaya yönelik doğada barınak yapma, su bulma ve ateş yakma gibi uygulamalı etkinlikler yapılacak. Doğa ve Orman Okulu Yaklaşımı eğitim modelinde çocuklar, severek, isteyerek, dokunarak ve uygulayarak eğitim alacaklar. Etrafı duvar olmayan sınıfta eğitimlerini alacaklar. Doğada yaşam sanatını öğrenip, uygulayıp, bu sanatı kullanarak yetenekler kazanacaklar. Aynı zamanda yetişkinlere yönelik orman okulu eğitmen eğitimleri protokol kapsamına alınırken, bu eğitimlerde gerek TÜBİTAK gerek Avrupa Birliği, Ulusal Ajans gibi ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından proje tabanlı destekler alınacak. I
SUBÜ Sürekli Eğitim Merkezi
(SEM) aracılığıyla yıl boyu orman okulu eğitimleri devam edecek. Protokolün Tarım ve Orman Bakanlığı
Doğa Koruma ve Milli Parklar
1. Bölge Müdürlüğüne, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğüne ve Yaban Hayatı Derneği Başkanlığına hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen ve destekleyen herkese teşekkürler.” dedi.

Bu haber 992 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...