Isparta için ortak akılda buluşuldu

10 Mayıs 2013 17:26

Girişimci Sanayici İşadamları Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan Ortak Akıl Toplantısında Isparta’nın önemli eksiklikleri masaya yatırıldı. Çözüm noktasında tüm sivil toplum örgütleri temsilcilerinden görüş alındı. Isparta için söylenen önyargıların yıkılması ve şehrin, mevcut yapısı üzerinden gelişmesi yönünde ortak akılda buluşuldu.

BAKA öncülüğünde başlatılan ve her ayın ilk haftası Isparta’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile yapılan Ortak Akıl Toplantısı bu kez IGSİAD’ın ev sahipliğinde Teras Parkta gerçekleştirildi. Toplantıya; BAKA, IGSİAD, IGİAD, ISİAD, TÜMSİAD, ITSO, SDÜ’den temsilciler ve TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ile TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı.

ISPARTA NASIL MARKA ŞEHİR OLUR?

Toplantıda Isparta’nın marka şehir olması için neler yapılabilir sorusuna cevap arandı.  IGSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu’nun ortak görüş oluşturmayı, sorunlara ortak çözüm bulmayı, daha iyiye ulaşmak için neler yapılması gerektiğini belirlemeyi ve ortak hedefler seçmeyi sağlamak için bir araya gelinen toplantıda Isparta’nın nasıl bir hedef belirlemesi gerektiği tartışıldı.

ISPARTA’NIN EKSİLERİ ANLATILDI

Moderatörlüğünü BAKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili’nin yaptığı toplantıda; BAKA’nın başlattığı Kentsel Gelişim Senaryoları çalıştayından çıkan sonuçlar hakkında bilgiler verdi. Öte yandan Isparta Kent Ekonomileri Forumu Moderatörlüğünü yürüten Prof. Dr. İlker Çarıkçı ise Kent Ekonomileri Formunun 81 ilde düzenlenen bir proje olduğunu anlattı. Isparta Kent Ekonomileri Formunda katılımcıların en çok ulaşım meselesi üzerinde yoğunlaştığı, hava yolu, demir yolu ulaşımının ve özellikle şehir içi ulaşımında düzenlenmeler yapılmasını daha modern caddelerin ve ulaşım ağlarının olması, ikinci bir üniversitenin Isparta’ya katkı sağlayacağı, sağlık turizmi konusunun daha çok üzerine durulması ve Isparta tanıtımında eksikliklerin olduğu aktarıldı. ISPARTA İLE İLGİLİ ÖN YARGILARI AŞMALIYIZ

Prof. Dr. Adem Korkmaz ise, “Isparta’da çok konuşulan sanayi bitti, hizmet sektörüne yoğunlaşmalıyız” söylemlerine katılmadığını söyleyerek, “İllaki bacalarından dumanlar tüten ağır sanayi olarak düşünmemeliyiz. Tarıma dayalı sanayi gibi ilimizde birçok fırsat var” dedi. Korkmaz, gerçek ve uzun vadeli istihdam ve getirinin sanayi sektörüne dayandığını, hizmet sektörünün ise bu alt yapı ile gelişebileceğini ayrıca meydana gelebilecek ekonomik krizlere bu tür işletmelerin daha iyi direnç gösterebileceğini vurgulayarak, ön yargıların aşılması gerektiğini söyledi.

 

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...