“Devletle halk arasında gönül köprüsü kurulmalı”

10 Mayıs 2013 17:35

Isparta’daki Gönüllü Kültür Teşekkülleri tarafından kurulan Gül Platformu düzenlediği basın toplantısı ile amaçlarını ve yapacaklarını kamuoyu ile paylaştı. Gül Platformunun bir yıl boyunca yönetimini üstlenecek olan yönetim kurulu üyeleri ile basın karşısına çıkan Gül Platformu Başkanı Halil Elitok öncelikle son günlerde büyük tartışmalara yol açan içkili mekan ruhsatı ile ilgili ön çalışma yaptıklarını söyleyerek Isparta Gül Platformunun kurmalarının amacını şöyle açıkladı. “Kültürel Maddi ve Manevi değerlerimizi tanıtmak ve anlatmak, Kültürel maddi ve manevi değerlerimiz doğrultusunda insanımızın tam ve doğru bilgilenmesini sağlamak amacıyla yazılı ve görsel iletişim kanallarını kullanarak açıklamalar yapmak, kültürel maddi ve manevi değerlerimizi bireysel ve toplumsal yaşam tarzı haline getirilmesi için toplum şuuru oluşturmak, resmi Kurum, özel Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği yapmak, her seviyede ve alanda konferans, sempozyum, panel v.s anma programları, açık hava veya kapalı salon programları yapmak ve projeler geliştirmektir amacıyla oluşturduğumuz gül platformu çalışmalarına başlamıştır.”

“TAKİP VE KONTROLÜ YAPILMALIDIR”

Çevre ve toplum sağlığı bilincini oluşturmak için zararlı alışkanlarla aktif mücadele edeceklerini söyleyen Elitok “öncelikle tespitlerimiz ve taleplerimiz şu şekilde sıralanabilir. Topluma açık alanlarda ve piknik alanlarında toplumu rahatsız edecek hareket ve fiillerde bulunanlara karşı şikayet halinde ve Isparta Valiliğinin 2013/3 numaralı kararının uygulanması ve bu kararın aynı zamanda sivil görevliler tarafından periyodik şikayete bağlı olmadan takip ve kontrolü yapılmalıdır.

ALKOLÜ ÖZENDİRECEK SAHNELER KALDIRILMALI”

Gazetelerdeki ve Televizyonlardaki Alkol reklamları yasaklanmalıdır. Televizyon dizilerinde alkolü özendirecek sahneler kaldırılmalıdır. Almanya, İsviçre ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinde Metrolardan sonra açık alanlarda da alkolün yasaklanmasını gündemde, Rusya'da Alkole savaş açılmış, ABD de sigara satın alma yaşı 18'den 21'e çıkarılmaya çalışılırken bizde hala sigara ve alkole karşı özendirme faaliyetleri hız kesmemektedir.

“TRAFİĞİ AKSATACAK TARZDA DAVRANIŞLARA KARŞI ÖNLEM ALINMALI”

Şehrimizdeki trafik kontrol ve denetimleri takdirle karşılanırken, sürücülerin birbirlerine ve yayalara karşı sık sık korna çalmaları toplumda heyecana, gerilime ve kavgalara sebep olmaktadır. Bunun yanında düğün konvoylarında toplumu rahatsız edecek ve trafiği aksatacak tarzdaki davranışlara karşı Isparta Valimizden 2013/3 sayılı karar örneğinde olduğu gibi bu konu ile ilgili emniyet ve ilgili kuruluşların eğitici ve caydırıcı tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

“ZARARLI ALIŞKANLIKLARA YAKALANMA ORANI DÜŞMEKTE”

Gençleri her türlü kötü alışkanlıklardan korunması için hassasiyet gösterilmesi: Sigara, içki, internet ve madde bağımlılığı gittikçe yaygınlaşmaktadır. Zararlı alışkanlıklara yakalanma yaşı düşmektedir. Başta anne ve babalar olmak üzere, öğretmen, okul yöneticileri ve yetkililer, çocuklarımızın zararlı alışkanlıklara yakalanmamaları için duyarlı olmalıdırlar.

Çocuklarımızın sınavlara hazırlanması ve başarısı için gösterdiğimiz ilgi ve gayret onların zararlı alışkanlıklardan korunması içinde gösterilmelidir.

“ÇOCUKLARIMIZIN SANATLA VE SPORLA İLGİLENMELERİ SAĞLANMALI”

Eğitim boşluk kabul etmez, çocuklarımızın manevi beslenmeleri ihmal edilmemeli, milli ve manevi değerlerimizle donanımlı yetişmelerine önem vermeli ki zararlı alışkanlıklara karşı dirençli ve iradeli olabilsinler. Çocuklarımızın yeteneklerine uygun ilim, sanat ve sporlu ilgilenmeleri sağlanmalıdır” dedi.

“DEVLETLE HALK ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULMALI”

Toplum barısının sağlanmasında liderlik ve öncülük yapacak çalışmalar yapmayı planladıklarını belirten Elitok “Toplum barışının sağlanmasında liderlik ve öncülük yapacak olan kamu görevlilerinin: Gönüllü, Sadakatli, Özverili ve metotlu çalışarak, devletle halk arasında gönül köprüsü kurulmalıdır” diye konuştu.

 

Bu haber 831 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...