CHP’den GÖVDE GÖSTERİSİ

10 Mayıs 2013 17:37

Partisinin il teşkilatının düzenlediği yemekte konuşan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 60 yıldır bu milletin parasının çalındığını belirterek, “Para çalmak biliniyordu. Ama Türkiye’de son 11 yıldır başka şeyler de çalınmaya başladı. Oy çalınmaya başladı, çocuklarımızın geleceği çalınmaya başladı” diyerek hükümeti sert dille eleştirdi. İnce, partililere de birlik-beraberlik mesajları vererek, “Eğer içinizde CHP’ye küsen bir kişi varsa, onun gönlünü yapmaya mecburuz. Yoksa seçimleri kazanamayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Teşkilatı, dün saat 19:30’da Barida Otel’de birlik beraberlik yemeği düzenledi.

Yemeğe; CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP Parti Meclis Üyesi Emel Gürdal, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Burdur Milletvekili Ramazan Özkan, 22. ve 23. dönem CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Merkez İle Başkanı Senai Demirkol, belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Partinin eski yöneticilerinin de katıldığı yemekte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

“CHP İKTİDARA KOŞAR ADIMLARLA GİTMEK ZORUNDA”

CHP İl Başkanı Vedat Şenol; “Bildiğiniz gibi çok yoğun bir gün geçirdik. Sayın Muharrem İnce Isparta’da çok güzel bir konferans verdi. Siyasi gelişmelere değindi. Ve biz bütün partililer olarak Belediye Kültür Sinemasındaydık. O güzel söyleşiden hepimiz mutlu bir şekilde ayrıldık. Ama biliyoruz ki ülkemizin gerçekleri var. Bu gerçekleri unutmadan eğlencemize devam edeceğiz ama yarın sabah erkenden tekrardan çalışmaya başlayacağız. Çünkü CHP iktidara koşar adımlarla gitmek zorunda. Bunun için bütün örgütlerimiz, bütün teşkilatlarımız, bütün belediyelerimiz, bütün partililerimiz bu çalışma içinde olmak zorunda. Artık konuşacağımız çok şey kalmadı. Bundan sonra yapılacak olan icraatlar var. Yarından itibaren bu çalışmalara hep birlikte başlayacağız”.

GÜRDAL; “OMUZ OMUZA, KOL KOLA, AKP’YE KARŞI BİR ARADAYIZ”

CHP Parti Meclis Üyesi Emel Gürdal; “Ülkemizin içinde bulunduğu koşulları uzun uzun anlatmaya gerek yok. İkinci Kurtuluş Savaşı’nın yaşanacağı günlerdeyiz. Dolayısı ile bugünlerde iki konuda çok uyanık olmamız gerektiğini belirtmek istiyorum. Ben, 30 yıllık gazeteciyim. Medyanın içerisinde bulunduğu durumu, medyanın koşullarını en iyi bilenlerdeyim. Basın, tam bir kara propaganda içinde. Dolayısıyla bir gazeteci olarak basında yer alan haberlere çok önem vermemenizi özellikle rica ediyorum. Hüseyin Çelik ayrı bir şey söylüyor, Bülent Arınç ayrı bir şey söylüyor, Recep Tayyip Erdoğan ayrı bir şey söylüyor. Şundan emin olunuz ki, hepimiz omuz omuza, kol kola, AKP’ye karşı bir aradayız. 1 kişiyi harcama lüksümüz yok, 1 kişiyi küstürme lüksümüz yok, hepimiz mücadele içinde olacağız. Kadınlarımıza bu mücadelede çok büyük iş düşüyor. Kadınların olmadığı hiçbir mücadele başarılı olamaz. Dolayısı ile hep birlikte bu çalışmanın içinde olmalıyız. Yerelde ve genelde iktidarı alacağımıza ve Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapacağımıza yürekten inanıyoruz”.

ÖNER; “ETKİ VE YETKİ ALANIMIZI GENİŞLETECEĞİZ”

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, “2011 Haziran’ında %22 ile Türkiye’de en yüksek performans gösteren 6. il olduk. İnşallah belediye başkanlığı seçimlerinde de yetki alanımızı genişleteceğiz, yeni belediye başkanlıkları, dana fazla sayıda belediye meclisi üyelikleri, daha fazla sayıda il genel meclisi üyelikleri alarak, etki ve yetki alanımızı genişleteceğiz. Ondan sonraki süreçte Kuvayi Milliyeciler olarak iş birliği yaparak, Cumhurbaşkanını 3 çıkaracağız. Milli güçleri birleştirerek iktidara geleceğiz. Yolumuzun açık olmasını temenni ediyorum”.

MOROĞLU; “HEPİNİZE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “2 yıldır Isparta’ya her geliş gidişimizde bizi bir hemşehriniz gibi gördüğünüz için, çabalarınızı bizim çabalarımızla birleştirdiğiniz için ve Isparta Cumhuriyet Halk Partisi’nin çalışmalarını en üst noktaya çıkarmak için çaba sarfettiğiniz için hepinize şükran borçluyuz. Hepinize bütün milletvekili arkadaşlarım adına ve Cumhuriyet Halk Partisi adına şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum”.

ÖZKAN; “CHP’NİN İKTİDAR OLMASI KAÇINILMAZ”

Burdur Milletvekili Ramazan Özkan, ülkenin durumunun kötüye gittiğini belirterek, “CHP’nin iktidar olması kaçınılmaz. Tek yürek, tek bilek olarak hep beraber, partimizi iktidara getirmeliyiz. Başka yolu yok” dedi.

COŞKUNER; “HEPİMİZİN YOLU AÇIK OLSUN”

22. ve 23. dönem CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner; “Örgüt yöneticisi arkadaşlarıma, il başkanı arkadaşıma, ilçe başkanı arkadaşlarıma bu yolda başarılar diliyorum. Hepinize yolunuz açık olsun diyorum. Başarı, hepinizin hakkı. Kurtuluş için, ya hep beraber, ya da hiçbirimiz. Onun için hepimizin yolu açık olsun”.

“NEDEN BU ÜLKEDE İNSANLAR MUTSUZ?”

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce; “3,5 tarafı denizlerle çevrili bir ülke. Dünyanın en güzel ovaları, en yoğun madenleri, kayak yaparken denize girebiliyorsun, bu ülkenin tarihi, coğrafyası, kültürü, birikimi, geçmişi, her şeyi var da, neden bu topraklarda insanlar mutsuz, neden bu toprakların insanları mutsuz, neden bu toprakların insanları eğitimsiz? Avrupa’ya gittiğinizde insanlar eğitim, mutlu da neden bu coğrafyada böyle oluyor. Eğitimsiz oldukları için mi yoksullar, yoksul oldukları için mi eğitimsizler. Bu soruyu hepimiz kendimize soracağız.

“MEKKE’DE TAVAF EDERKEN,

TBMM’DE OY KULLANAN EVLİYA BUNLAR”

Bu topraklarda birinci sorun, bu milletin parasının çalınmasıdır. 60 yıldır bu milletin parasını çaldılar. Bu para çalma işi hep nasıl oldu biliyor musunuz? ‘Acemi Papaz’ gibi çaldılar. Şimdi ise ‘usta papaz’ gibi çalıyorlar. Para çalmak biliniyordu. Ama Türkiye’de son 11 yıldır başka şeyler de çalınmaya başladı. Mesela oy çalınmaya başladı. Çöplüklerden oy çıkmaya başladı. Seçmen sayısı artıyor, azalıyor, mecliste milletvekili sahte oy kullanıyorsa, bunların sandık gözlemcisi hayli hayli çalar. Bir milletvekili Umre’ye gitmiş. Arkadaşı meclisteyken onun yerine oy kullandığını yakaladık. Bunlar böyle evliya. Mekke’de tavaf ederken, TBMM’de oy kullandı bu evliya. Bizim hazineden paramızı çaldılar, sandıktan oyumuzu çaldılar, hatta daha kötüsünü yaptılar, çocuklarımızın sorularını çaldılar. Hangi vicdan, hangi ahlak, hangi Müslümanlık bunu yapar?

“ONLAR, 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN GELECEĞİNİ BİLE ÇALDILAR”

Bütün sınavları şaibelidir bunların. Kopya skandalı diyor. Kopya bile namuslu bir iştir, onu hazırlarken bile emek verirsin. Bunlarınki böyle değil. Soruları alıyorlar, cevapları ile birlikte yandaşlarına önceden servis ediyorlar. Bu kopya değildir, bu hırsızlıktır. Bunu bin insan, bir vicdan nasıl yapabilir? Türkiye’nin en güvenilir kurumu ÖSYM’yi de berbat ettiler, kendilerine benzettiler. Neden biliyor musunuz? Onlar adalete inanmazlar, bakmayın siz onların adındaki ‘adalet’ kavramına. Çünkü onlar, 5 yaşındaki çocuğun geleceğini bile çalarlar.

“PARAMIZI ÇALDIRDIK, OYUMUZU ÇALDIRDIK”

Paramızı çaldırdık, oyumuzu çaldırdık, şimdi size bir görev düşüyor. Cumhuriyeti sevenler var; ama deniz-kum ve güneşi daha çok sevenler var. Tayyip Erdoğan ne diye seçimleri 22 Temmuz’a koydu? Çünkü dedi ki ‘bu ülkede Cumhuriyetçiler, Cumhuriyeti sever ama denizi daha çok sever’ bunu biliyor. İşte o Cumhuriyetçilere sesleniyorum şimdi, bunu yapmayın.

Hiç merak etmeyin bunları bitiririz. Ama milleti nasıl kandırdıklarını anlayabilmeliyiz. Milli gelir hesaplama yöntemini değiştirdiler. Borç açıklama yöntemini değiştirdiler, hiçbir zaman toplam borcumuzu söylemediler. IMF’ye 27 milyar dolar para verdik diyor. Peki 207 milyar doları niye söylemiyorsun? Puan hesaplama yöntemini değiştirdiler. İşsizlik hesaplama yöntemini değiştirdiler.

“KİMİN İL BAŞKANI, KİMİN MİLLETVEKİLİ

OLACAĞI ÖNEMLİ DEĞİL”

Artık Başbakan’ı tam sandığa gömme zamanı. Bu kadar halka tepeden bakan, her şeyi bilen bir Başbakan bu. Buna ders vermemiz için, hepimizin çok çalışması lazım. Bir kişiyi kırmamamız lazım. Kimin il başkanı olacağı, kimin milletvekili olacağı çok önemli değil. Küskünlüğü, kırgınlığı bir kenara bırakacağız.

“BİZİM İÇİN ‘PKK’YA YARDIM EDİYORLAR’ DERKEN,

KENDİSİ PKK İLE PAZARLIK YAPIYORMUŞ”

Başbakan, meydanlarda miting yapıp ‘CHP’li belediyeler PKK’ya yardım ediyor’ derken, meğer o PKK ile pazarlık ile pazarlık yapıyormuş. Bakın artık hükümet sözcüsü Bülent Arınç konuşmuyor, onun adına Murat Karayılan konuşuyor. Hükümet sözcüsü Murat Karayılan artık. Türkiye’nin geldiği noktaya bakın. Bülent Arınç diyor ki, Abdullah Öcalan üniversite yıllarında namaz kılarmış. Arkadaşlarıymış, kitap okurmuş, nevruz açıklamasında İslam birliklerinden söz etmiş. Daha düne kadar ‘bebek katili’ dediğiniz adamı, bugün allayıp pullayıp çıkarıyorlar. Abdullah Öcalan, AKP’de 5 – 6 yıl içerisinde genel başkan yardımcısı olursa hiç şaşırmayın.

“KÜSEN 1 KİŞİ BİLE VARSA ONUN GÖNLÜNÜ ALMALIYIZ”

Herkesle kavgalı bir ülke oldu Türkiye. Türk Dış Politikası, AKP döneminde olduğu kadar hiçbir dönemde bu kadar ayaklar altına alınmamıştı.

Eğer içinizde CHP’ye küsen bir kişi varsa, onun gönlünü yapmaya mecburuz. Yoksa seçimleri kazanamayız. Sadece CHP’ye üye olanlarla bu seçimi alamayız, diğer insanların da desteğini almalıyız”.

İNCE’DEN ‘ÇİFTE TELLİ’

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, konuşmasının ardından partililerle ‘çifte telli’ oynadı. İnce’nin salondan ayrılmasının ardından eğlence devam etti. Partililer, canlı müzik eşleğinde gönüllerince eğlenerek, birlik-beraberlik mesajı verdi.

Bu haber 979 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...