“Konuya iktidar mensuplarının ilgisizliği yeteri kadar ortada”

22 Aralık 2022 16:47

Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Memleket Masası programına konuk olan Isparta Valisi Aydın Baruş, kamuoyunun gündeminden düşmeyen Dereboğazı duble yol projesine ilişkin, “Dereboğazı, Isparta yolu daha uzun süre devam edecek bir yol. Çünkü kolay bir güzergah değil orası. Zor bir güzergah ama mümkün olduğunca bölünmüş hale getirilen kesim ne kadar artarsa kaza oranları da o kadar düşer. Mümkün olduğunca bu tünel yapım çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte çift yol olması büyük avantaj sağlayacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

Vali Aydın Baruş'un açıklamaları üzerinden iktidara yüklenen İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam;

“ Bu yolumuz bizim başta Dereboğazı yolu olmak üzere tüm duble olmamış Isparta'ya münhasır Isparta'yı sahipsiz bırakılmış bu yollar konusundaki iktidarın tutumu bizleri maalesef hem mağdur ediyor, hem de gerçekten bu ölümlü kazalarla kahrediyor, üzüntü veriyor.
Sayın Valimizin açıklamalarını dinledik. Gerçekten Sayın Valimiz sizin de bildiğiniz gibi 6 aylık bir süreç içerisinde Isparta'mıza geldi. Güzel de icraatları oluyor. Orada verdiği verileri de gerçekten dikkatle dinledim. Zor bir coğrafya olduğundan bahsediyor. Fakat bu coğrafyaya 20 yıllık iktidarın 20 yıl önce verdiği sözüyle aynı coğrafya. Yani coğrafyada bir değişim olmadı. Daha da gerçekçi konuşmamız gerekirse bizim oradaki kaya yapımız yani tünellerin açılmasıyla ilgili kaya yapmamız Anadolu'nun birçok kentinde başta Bolu olmak üzere çok daha kolay bir kaya yapısına sahip. Şimdi ikinci bir biz de bunu hani muhalefet olarak seslenelim. Tabii ki zor bir coğrafya. Fakat oradaki zorluk 30 kilometrede yani yaklaşık buranın 80 kilometresi hemen hemen çok kolay bir şekilde duble yol olabilecek şekilde. Bu peyderpey yapılabilirdi ve yapılmadı, eğer böyle bir şey söz konusuysa. Daha önce Karayolları Genel Müdürümüzün bir açıklamasını biliyoruz. Dereboğazı yolunun bu yıl bütçe olarak alındığını. Şimdi bizim buradaki sorunumuz yani ve düz mantıkla çok da uzatmayacağım bu konuyu gerçekten. Bizim dilimizde tüy bitti. Sağ olsun iktidar mensuplarının da konuya ilgisizliği yeteri kadar ortada. Mevcut yapılması zor olan yerleri peyderpey yapılabilir, zamana bırakılabilir ama kolay olan yerlerden bir başlansın. Bende size rakam olarak söylüyorum. Bunun 80 kilometresi kolay bir yol 30 kilometresinde gerçekten bir zorluk var ve bugünkü teknoloji Anadolumuzun birçok yerindeki tünellerinden çok çok daha kolay bir taş yapısı var. Açılması daha mümkün. O yüzden biz de buradan tekrar iktidara seslenelim, yani Dereboğazı yolunda artık biz bir yakınımızın, bir dostumuzun ya da herhangi bir yurttaşımızın, vatandaşımızın vefatıyla sonuçlanan kazalar istemiyoruz. ” dedi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 947 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...