Engelli bireylerden engelsiz yaşam çağrısı

12 Mayıs 2013 19:41

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Ramazan Erdoğan, engelli bireylerin yaşadığı soranları gözler önüne serdi. Özellikle engelli öğrencilerin okullarda asansör ya da rampa olmamasından dolayı okulunu bırakmak zorunda kalmasından bahseden Erdoğan, “Kısacası bizler engelli bireylere engelsiz yaşam istiyoruz” çağrısında bulundu.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması dolayısıyla Isparta’da bir dizi etkinlik yapıldı. Program Belediye önünden valilik önünde bulunan Hükümet Meydanı’na kadar yürüyüşle başladı. Engelli bireyler yürüyüşte esnafları selamladı, gülücükler attı.

ENGELSİZ ŞEHİRDE ENGELLİLERİN RAHATÇA

YAŞAMASINDAN BAHSETMEK İSTERDİM…

Yürüyüşün ardından hükümet meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından engelliler adına bir konuşma yapan Ramazan Erdoğan, “Biz bugün her engelli gurubunun olmasını isterdik ama gelmediler. Eğer gelselerdi sesimiz daha gür çıkar program daha etkili olurdu. Ayrıca bugün engelsiz bir şehirde engelli vatandaşlarımızın nasıl rahatça yaşadığından bahsetmek isterdim ama bunu da ne yazık ki söyleyemeyeceğim. Bizler engellerin kalkmasını istiyoruz. Çağdaş toplumun gerekleri engelli vatandaşların da toplumun içinde yer almasını gerektiriyor. Bizler de ekonomiye katılmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin kurulmasını istemiştik. Bugün bu merkezimiz hayata geçiyor. Bu merkezimizde engellilere yani bizlere yardımcı olunmasını bekliyoruz” dedi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER OKULUNU BIRAKMAK ZORUNDA KALIYOR!

Öte yandan Erdoğan engelli öğrencilerin yaşadığı sıkıntıyı da dile getirdi. Erdoğan, “Ayrıca önemli bir sorunumuzu da paylaşmak istiyorum. Engelli öğrencilerimiz okullarda asansör ya da rampa olmadığı için okullarını bırakmak zorunda kalıyorlar. Artık bunları istemiyoruz. Bir diğer husus ta işlerimizi halletmek için gittiğimiz devlet kurumlarında işaret dilini bilen personeller istiyoruz. Çünkü işaret dili bilinmediği için engelli vatandaşlarımız işlerini halledemiyorlar. Kısacası bizler engelli bireylere engelsiz yaşam istiyoruz” diye konuştu.

Buradaki program Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin açılışı dolayısıyla son buldu.

 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...